Tranziţie capricioasă între anotimpuri, se trece brusc de la tricou la palton, cu umbrela neapărat în rucsac

După o scurtă primăvară, va urma o răcire care va fi însoțită de precipitații însemnate cantitiv în unele regiuni, inclusiv sub formă de lapoviță și ninsoare.

22 feb. 2023, 16:57
Tranziţie capricioasă între anotimpuri, se trece brusc de la tricou la palton, cu umbrela neapărat în rucsac

Prognoza meteo. Vremea se va menține caldă până la sfârșitul acestei săptămâni, cu maxime de până la 20 de grade, dar ultimele zile din februarie vor aduce o scădere destul de accentuată a temperaturilor și ninsori în unele regiuni.

Deși temperaturile ridicate din ultima perioadă dau impresia de primăvara, nu trebuie să uităm că vremea este adesea capricioasă la tranziția dintre anotimpuri, iar zilele călduroase pot să fie urmate uneori de răciri puternice și căderi de zăpadă.

Prognoza meteo. Vremea se răceşte din nou după episodul de primăvară. Un ciclon polar loveşte iar România
Sub influența unei circulații sud-vestice a maselor de aer, vremea se va menține caldă pentru această perioadă și în zilele următoare. Temperaturile minime vor rămâne în general pozitive, iar cele maxime vor atinge din nou 18 – 21 de grade spre sfârșitul acestei săptămâni.

Prognoza meteo. Temperaturile maxime estimate de modelul GFS pentru sâmbătă, 25 februarie.De asemenea, datorită pasajului unor fronturi atmosferice, sunt așteptate și unele intervale cu ploi moderate, în special în vestul. nordul și centrul țării, dar și intensificări temporare ale vântului.

Începând de duminică însă, circulația atmosferică se va reorienta dinspre nord, ca urmare a extinderii unui anticiclon peste partea central-nordică a Europei, determinând o răcire destul de accentuată a vremii și în țara noastră, scrie meteoradar.ro

Prognoza meteo. Această răcire va fi însoțită de precipitații însemnate cantitiv în unele regiuni, inclusiv sub formă de lapoviță și ninsoare. În prezent, încă nu se poate spune exact cât de extinse vor fi aceste fenomene și care zone vor fi afectate.

Putem remarca însă că modelările actuale indică șanse mai mari de ninsoare pentru centrul și, parțial, nord-estul țării. Local, s-ar putea depune un strat efemer de zăpadă, cu grosimi ce ar putea atinge până la 5 – 10 cm în zonele de deal și podiș.

PROGNOZA METEO. „Babele” nu se dezmint nici în 2023, vom avea fluctuaţii mari de temperatură şi precipitaţii în fiecare zi

După acest episod mai rece, este de așteptat ca vremea să se încălzească din nou spre finalul săptămânii viitoare, iar alternanțele între cald și rece să continue și în luna martie.

Puteți urmări tendința meteo pentru localitatea voastră în secțiunea Vremea pe 14 zile de pe prima pagină a aplicației, precum și pe website.