PROGNOZA METEO. Ninsori şi viscol în multe zone din România. Zăpadă şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO ANM. Meteorologii anunţă ninsori însemnate cantitativ în est a țării, în zona montană. În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi precipitații în general slabe, ninsori, lapoviță.Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 km/h pe creste și în general 50...60 km/h în zonele mai joase de relief, viscolind sau spulberând zăpada. 

RomaniaTV.net
28 dec. 2019, 11:31
PROGNOZA METEO. Ninsori şi viscol în multe zone din România. Zăpadă şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va continua să se răcească ușor. Înnorările vor persista în jumătatea de est a teritoriului, unde precipitațiile, slabe și moderate cantitativ, se vor semnala pe arii relativ extinse, mai ales pe parcursul zilei. Va ninge la munte, în Moldova și trecător și în estul și nord-estul Munteniei și local se va mai depune strat de zăpadă; vântul va avea rafale cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. În restul Munteniei, în Dobrogea și estul Olteniei se vor semnala precipitații mixte. În celelalte zone cerul va fi doar parțial noros, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Izolat se va forma ghețuș și vor fi condiții de polei. Intensificări ale vântului vor fi și pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre și local și temporar în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei și 5 grade pe litoral și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -9 și 0 grade.

BUCUREŞTI Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat (viteze la rafală de până la 25…30 km/h). Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va ameliora în privința precipitațiilor, dar va fi mai rece decât în intervalul anterior, în special pe timpul nopții, în majoritatea zonelor. Înnorări vor fi în cursul zilei local în sud și în est, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitații slabe -fulguieli în Moldova și sudul Banatului, lapoviță în Lunca Dunării și ploi pe litoral. Noaptea cerul se va înnora în regiunile nordice, iar spre dimineață în nordul Moldovei vor fi precipitații mixte cu depunere de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar și pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade; minimele termice din noaptea de luni spre marți, în general sub cele normale ale datei, se vor încadra între -14 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Se va forma ghețuș, cu precădere în zonele montane, iar spre dimineață în zonele joase local se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări temporare, iar în cursul zilei vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească. În cursul nopții vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO MARTI Valorile de temperatură vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Ziua va începe cu ceață și chiciură, pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul țării, și cu înnorări în nordul Moldovei, unde vor mai fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. Pe parcursul nopții, cerul va avea înnorări temporare, dar numai pe spații mici vor fi precipitații slabe, de scurtă durată – predominant ninsori în zona montană și în extremitatea de nord a țării și mixte în regiunile sud-estice. Spre dimineață va apărea din nou ceață, pe suprafețe restrânse. Vântul va crește în intensitate la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și va deveni în general moderat în Moldova și sudul Olteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, dar probabilitatea pentru precipitații slabe, trecătoare, va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -3…-1 grad. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI Cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat în regiunile din jumătatea de est a țării vor fi precipitații slabe – ninsori la munte și mai ales lapoviță și ninsoare în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, unde în special pe creste va spulbera zăpada, dar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade. Izolat vor mai fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.