PROGNOZA METEO. Ninsori viscolite, apoi iarna intră iar „în hibernare”

Vremea se strică în România în următoarele zile, cel mai important fenomen fiind vântul, care va sufla şi cu peste 100 km/oră în zona montană.

17 ian. 2022, 15:18
PROGNOZA METEO. Ninsori viscolite, apoi iarna intră iar „în hibernare”

PROGNOZA METEO MARTITARA

Vremea se va menţine vântoasã pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, îndeosebi în zona înaltã, vor fi rafale de 90…110 km/h. În Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei şi local în Muntenia vor fi viteze de 55…60 km/h, iar în Moldova de 60…85 km/h. Intensificãri ale vântului vor mai fi şi în restul zonelor, dar pe arii mai restrânse şi la viteze în general de 40…50 km/h. Noaptea vântul va slãbi treptat în intensitate. În nordul, centrul şi nord-estul ţãrii, precum şi în zonele de munte, nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului şi pe arii restrânse va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul zilei în est şi sud-est, unde va fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi -4 grade. Spre sfârşitul intervalului, în vest şi centru, izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi uşor mai scãzute faţã de ziua precedentã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (35…40 km/h). Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade, posibil mai coborâtã în zona periurbanã.

Alertă meteo. COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori în toată ţara

PROGNOZA METEO MIERCURI

TARA
Pe timpul zilei, vremea va fi apropiatã de normal din punct de vedere termic în majoritatea zonelor, cu valori uşor mai ridicate decât cele specifice doar local în Moldova şi Oltenia, însã noaptea va fi rece, geroasã în special în centru, în nord-vest şi în dealurile din vestul şi sudul ţãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 6 grade, iar cele minime între -15 şi -3 grade, uşor mai mari pe litoral. Cerul va fi parţial noros în nord şi în centru şi variabil în restul teritoriului. Izolat vor mai fi posibile ninsori slabe, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu viteze mai mari în special noaptea pe crestele Carpaţilor Orientali, iar temporar şi în Dobrogea, cu precãdere în zona costierã. Local în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în cele centrale şi sudice, dimineaţa şi noaptea se va forma ceaţã, asociatã izolat cu burniţã ce va depune polei, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimã va fi de -7…-4 grade.

Prognoza meteo lunară. Temperaturile vor creşte şi precipitaţiile vor fi puţine în ianuarie, apoi vremea se răceşte
PROGNOZA METEO JOI

TARA
Vremea se va încãlzi semnificativ în majoritatea zonelor ţãrii, dar cu precãdere în sud şi în est; astfel temperaturile maxime vor fi de la -1…2 grade în extremitatea vest-nord-vesticã şi zonele depresionare unde norii joşi şi ceaţa vor fi local persistente în prima parte a zilei pânã la 10…12 grade în Oltenia, Muntenia şi dealurile Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 1 grad. Din orele dupã-amiezii nebulozitatea va cuprinde treptat regiunile intracarpatice unde aria precipitaţiilor -ninsori şi lapoviţã- se va extinde. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare noaptea când pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Pe suprafeţe mici, cu probabilitate mai ridicatã dimineaţa în Banat, Crişana, iar în cursul nopţii în Muntenia, vor fi depuneri de polei. La munte temporar va ninge şi, în special pe creste, rafalele vor depãşi 90…100 km/h, zãpada va fi viscolitã, iar vizibilitatea scãzutã. Intensificãri locale şi temporare ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, mai ales din centru şi din sud, în general cu viteze de 45…50 km/h.

BUCURESTI
Dupã o dimineaţã relativ rece, vremea se va încãlzi semnificativ faţã de intervalul precedent, astfel cã maxima termicã va fi de 8…10 grade, iar minima de -3…-2 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii când vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificãri (cu cel mult 35…40 km/h), îndeosebi pe parcursul zilei.

PROGNOZA METEO VINERI

TARA
Vremea va intra într-un proces de rãcire. Cerul va avea înnorãri temporare în nord-vest şi în zonele montane şi submontane unde local va ninge slab, iar în prima parte a zilei şi în Dobrogea, unde se vor semnala precipitaţii mixte. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar precipitaţiile izolate. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 80…100 km/h la altitudini mari, unde zãpada va fi viscolitã şi se va intensifica temporar în sudul extrem, în sud-vest şi pe alocuri în centru şi nord-est, în general cu viteze de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade. Izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Vremea se va rãci din nou; temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã -6…-4 grade. Cerul va fi variabil cu înnorãri la începutul zilei şi temporar noaptea, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã, iar vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA, DUMINICA si LUNI

TARA
Vremea va fi rece în majoritatea regiunilor, geroasã dimineaţa şi noaptea în special în vest şi în centru, cu tendinţã de uşoarã încãlzire la sfârşitul intervalului. Precipitaţii slabe se vor semnala pe spaţii mici, cu probabilitate mai mare în extremitatea sud-esticã şi cea de nord-vest.

BUCURESTI
Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei, posibil în creştere în ultima zi. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

prognoza-2saptamani (2)