PROGNOZA METEO. Ninsorile, lapoviţa şi ploile pun stăpânire pe întreaga ţară

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general închisă şi se va răci semnificativ. În Bucureşti, temporar va ploua, iar spre seară și noaptea vor fi condiții de lapoviță. 

21 nov. 2019, 17:45
PROGNOZA METEO. Ninsorile, lapoviţa şi ploile pun stăpânire pe întreaga ţară

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ, iar în jumătatea de est a teritoriului, cu deosebire în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată. Va ploua în sudul și în centrul țării, local în est și în nord și pe suprafețe mai mici în rest. În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitățile de apă vor mai depăși 10…15 l/mp. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane și pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei, nordul și centrul Munteniei și trecător în zona deluroasă a Olteniei vor fi precipitații mixte. Izolat, în special în est și la munte, se va depune polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze pe creste de 70…90 km/h și în sudul Banatului unde rafalele vor depăși 60…65 km/h; intensificări locale și temporare vor fi și în celelalte zone, cu viteze de 45…55 km/h, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în Moldova și în jurul a 12 grade local în Banat și Crișana. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și se va răci semnificativ. Temporar va ploua, iar spre seară și noaptea vor fi condiții de lapoviță. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge 40…50 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura aerului va fi în scădere continuă, astfel că maxima zilei, de 5…6 grade, se va atinge în orele dimineții; minima termică de sâmbătă dimineața va fi de 0…1 grad.

PROGNOZĂ METEO pentru Bucureşti: Frig, ploi, lapoviţă şi vânt puternic în următoarele zile în Capitală

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

În sud și în est și parțial în centrul țării, vremea va fi închisă și rece; va ploua local în Muntenia și în Dobrogea și pe spații restrânse în Oltenia, Moldova, sudul Transilvaniei și al Banatului. În zona montană și izolat în Moldova și nordul Munteniei, îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, va ploua doar izolat, iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 0…2 grade în Moldova și 13…14 grade în zona deluroasă din Banat și Crișana. Minimele termice de duminică dimineață vor fi cuprinse între -3 și 7 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și rece. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice și mai mult noros în restul teritoriului. Va ploua slab, local în sudul și sud-estul țării și doar cu totul izolat în rest. În zona montană înaltă, trecător vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât cele din ziua precedentă în majoritatea zonelor, se vor încadra între 1…2 grade în nord-est, unde se vor menține în continuare sub cele climatologic specifice perioadei și 14 grade în vest, iar cele minime în general între -1 și 6 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros și trecător vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

Valorile termice se vor menține apropiate de cele din intervalul precedent, astfel încât maximele se vor încadra între 3 și 14 grade, iar minimele în general între 0 și 9 grade. Cerul va fi variabil în vest, nord-vest și centru, iar în restul teritoriului mai mult noros. Local în sud și sud-est va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Pe arii restrânse va fi ceață, asociată izolat cu burniță.

BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO DE MARŢI PÂNĂ JOI

Valorile termice vor fi în creștere și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Temporar se vor semnala ploi.