PROGNOZĂ METEO pentru Bucureşti: Frig, ploi, lapoviţă şi vânt puternic în următoarele zile în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoza meteo specială pentru Bucureşti. În următoarele două zile, temperaturile vor scădea simţitor în Capitală. Joi va ploua, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge 40...50 km/h, amplificând senzația de frig. 

RomaniaTV.net
21 nov. 2019, 10:12
PROGNOZĂ METEO pentru Bucureşti: Frig, ploi, lapoviţă şi vânt puternic în următoarele zile în Capitală

PROGNOZA METEOROLOGICĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI
Joi, vremea va fi închisă, temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă în medie de 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze care la rafală vor atinge 45…55 km/h. Temperaturile vor fi în scădere, astfel că maxima zilei de joi va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de vineri dimineață de 3…4 grade.

Vineri, vremea va continua să fi închisă și se va răci semnificativ. Temporar va ploua, iar spre seară și noaptea vor fi condiții de lapoviță. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge 40…50 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura aerului va fi în scădere continuă, astfel că maxima zilei, de 5…6 grade, se va atinge în orele dimineții. Minima termică de sâmbătă dimineața va fi de 0…1 grad.

ANM: Informare meteo pentru România

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţa că până sâmbătă dimineaţă va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp.
Vremea se va răci treptat în toată ţara şi se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.
În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.
La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.