PROGNOZA METEO. Ninsorile se refugiază pe vârf de munte, în rest bate vânt de primăvară

Regimul termic, îndeosebi cel diurn, se va situa peste cel specific pentru mijlocul lui februarie în cea mai mare parte a țării. Va fi nebulozitate joasă și ceață, asociate izolat cu depunere de chiciură, local în nord-vest și centru și pe alocuri, în a doua parte a nopții, în celalalte zone, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte.

15 feb. 2023, 15:43
PROGNOZA METEO. Ninsorile se refugiază pe vârf de munte, în rest bate vânt de primăvară

PROGNOZA METEO JOI
În Țară

Regimul termic, îndeosebi cel diurn, se va situa peste cel specific pentru mijlocul lui februarie în cea mai mare parte a țării. Astfel, maximele se vor încadra în general între 3 și 13 grade și minimele între -10 grade în depresiunile intramontane și 3 grade în Dealurile de Vest. Va fi nebulozitate joasă și ceață, asociate izolat cu depunere de chiciură, local în nord-vest și centru și pe arii restrânse, dimineața și noaptea, în celelalte zone. În rest cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în extremitatea de nord-vest, unde doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali și de Curbură, cu viteze de peste 60…70 km/h noaptea, dar temporar și la intensități mai mici pe arii restrânse și în regiunile sudice.

București

Vremea va fi predominant frumoasă, cu cer mai mult senin ziua și variabil noaptea, când vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic, mai ales cel diurn, se va situa peste cel specific perioadei, cu o maximă de 10…12 grade și o minimă de -3…0 grade.

PROGNOZA METEO VINERI
În Țară

Regimul termic se va situa, în majoritatea zonelor, cu mult peste cel în mod obișnuit la această dată. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 5 și 15 grade și minime între -1 și 6 grade. Aria înnorărilor se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Va ploua, mai ales seara și noaptea, local în jumătatea de nord a teritoriului și pe alocuri în rest, însă la munte precipitațiile vor fi mixte, iar cu precădere la peste 1700 m vor predomina ninsorile. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla tare în zona montană, viscolind ninsoarea, cu rafale de peste 70…80 km/h îndeosebi în Carpații Orientali, dar temporar și la intensități mai mici, viteze în general de 45…55 km/h local în rest. Dimineața, pe alocuri, va fi nebulozitate joasă și ceață.

Prognoza meteo. Accuweather anunţă zăpezi în martie 2023 în România! Când se întoarce iarna în București
București

Vremea va deveni cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, astfel temperatura maximă va fi de 12…14 grade și cea minimă de 1…4 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO SAMBATA
În Țară

Vremea va fi mult mai caldă față de normal pentru a doua decadă a lunii februarie, astfel că temperaturile maxime, local cu peste 10 grade mai mari decât mediile multianuale, se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi de la -1…0 grade în extremitatea de nord a teritoriului până la 7…9 grade local în regiunile sudice. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua pe arii relativ extinse în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova și pe alocuri în Banat, Dobrogea și nord-estul Munteniei; în partea de sud a țării cerul va fi variabil, iar ploile izolate. La munte se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini foarte mari, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, vor predomina ninsorile și va fi viscol. În nord și nord-vest, în special în zonele montane și submontane, se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla tare la munte, unde la peste 1600 m rafalele vor depăși 80…100 km/h, dar va avea intensificări temporare și în zonele joase de relief.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Un anticiclon loveşte România, cât mai ţine frigul şi când se întorc ninsorile. DOCUMENT
București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

Valorile termice vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării, totuși cele diurne vor continua să se situeze peste normele perioadei în special în sud și sud-est, în timp ce noaptea se vor apropia de cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros și -mai ales ziua- vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare pe alocuri la munte și mixte în Maramureș și în Transilvania, iar în rest pe spații mici va ploua și trecător în vestul teritoriului va fi și lapoviță. Vântul va continua să sufle tare la munte, iar intensificări locale vor fi în prima parte a intervalului și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, local mai scăzute în nord-vest și în centru, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în depresiunile intramontane și 2…3 grade în Lunca Dunării.

București

Valorile termice diurne vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă noaptea va fi mai rece decât precedentele. Cerul va fi temporar noros, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, iar vântul va avea intensificări cu precădere pe timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

La începutul intervalului, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în vest, nord și centru, iar în rest valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale. Temporar se vor semnala precipitații locale în regiunile intracarpatice și pe arii mai restrânse în celelalte zone.

București

Valorile de temperatură se vor situa în general peste normele perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului.