PROGNOZA METEO. Un episod de toamnă, dar vreme frumoasă începând de sâmbătă

PROGNOZA METEO. Vineri, sunt aşteptate averse torențiale, frecvente descărcări electrice și posibil vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi în scădere faţă de ziua precedentă. Începând de sâmbătă, vremea se va încălzi şi va deveni în general frumoasă. 

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 14:12
PROGNOZA METEO. Un episod de toamnă, dar vreme frumoasă începând de sâmbătă

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Oltenia, nordul Moldovei și zonele montane. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă pot fi însemnate – în medie 10 … 15 l/mp. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În regiunile sud-estice și parțial în cele centrale și montane, mai ales pe parcursul zilei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice și posibil vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali, dar și pe litoral. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în sud-est, se vor încadra între 19 și 30 de grade, iar cele minime în general între 7 și 17 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general instabilă și se va răci. Înnorările vor fi temporar accentuate pe parcursul zilei și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate – în medie 10 … 20 l/mp. Seara și noaptea cerul va deveni variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va încălzi și va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la munte, în special în Carpații Orientali, dar și în nordul Moldovei, unde pe arii restrânse se vor semnala averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade, mai scăzute în depresiuni spre 7 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni călduroasă în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi condiții să plouă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade, mai scăzute în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, iar spre seară și noaptea și în regiunile vestice, nord-vestice și nordice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în partea a doua a intervalului în est și nord-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26…27 de grade pe litoral și 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime în general între 10 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă la amiază, cu o maximă termică de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă de 14…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE MARTI PANA VINERI

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, local călduroasă în regiunile sudice. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zonele de munte.
BUCUREȘTI: Vremea se va menține călduroasă.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor afectate