Ninge la Braşov de Crăciun. Meteorologii AccuWeather anunţă strat de zăpadă consistent în Poiană

Specialiștii de la AccuWeather au actualizat astăzi prognoza meteo pentru următoarele luni şi vin cu veşti bune pentru pasionaţii de schi.

31 oct. 2023, 18:41
Ninge la Braşov de Crăciun. Meteorologii AccuWeather anunţă strat de zăpadă consistent în Poiană

De Crăciun, ninge la Braşov. Meteorologii AccuWeather au actualizat prognoza meteo şi veştile nu sunt deloc rele.  Conform acestora, la Poiana Brașov va ninge înainte și în timpul sărbătorilor de Crăciun, ceea ce va transforma orașul într-un „oraș de vis” alb.

Temperaturile pe timpul nopții vor fi negative, ceea ce înseamnă că stratul mare de zăpadă depus pe 22 decembrie, împreună cu neaua mai puțin consistentă care va cădea pe 23, 24 și 25 decembrie va aduce o atmosferă de Crăciun ca în povești la Brașov.

Meteorologii ANM anunță vreme severă, ger și cantități importante de zăpadă! Când va ninge puternic în România

Din prognoza AccuWeather reiese că, cel puțin în decembrie și primele zile din ianuarie 2024, temperaturilor nu vor fi foarte joase, noaptea cea mai friguroasă fiind cea din 2/3 ianuarie, cu ninsoare ușoară și o minimă de -9 grade în Braşov.

Conform prognozei, prima fulguială va apărea la Brașov pe 16 decembrie, urmată de una pe 18 decembrie și lapoviță și ninsoare pe 21 decembrie, urmate de o ninsoare consistentă pe 22 decembrie.

Un patinoar de 520.000 de lei pentru „Magia iernii” care se va instala din 30 noiembrie la Braşov. În mijlocul acestuia va fi și un brad împodobit

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria va amenaja și în acest sezon un patinoar în Piațeta Sfântul Ioan. Pentru instalarea și operarea acestuia, edilii caută acum o firmă, fiind dispuși să plătească un preț de 520.000 de lei cu TVA (436.974,79 lei fără TVA).

„Magia iernii” ar urma să se instaleze în Braşov din data de 30 noiembrie, iar patinoarul va trebui să fie funcțional până pe 30 ianuarie. Suprafața aproximativă a patinoarului va fi de 600 mp și, față de anii trecuți, va fi prevăzut și cu o suprafață liberă la mijloc, cu un diametru de 10 metri. În acest „gol” ar urma să fie amplasat un brad, astfel încât să se poată patina în jurul acestuia.

Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Accesul pe acest patinoar va fi gratuit, iar firma care îl va opera va trebui să asigure și 200 perechi patine, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe lângă personalul necesar operării, firma va trebui să asigure minimum 2 razuri de curățare a gheții, minimum 2 mașini de ascuțit patine, minimum 6 suporturi patine, utilaje și materiale necesare pentru întreținerea continuă a gheții, loc depozitare utilaje și materiale necesare întreținerii și funcționării și un loc acoperit pentru depozitare patine, băncuțe pentru schimbat etc.

Anul trecut, pentru patinoarul din Piațeta Sfântul Ioan, Primăria a plătit 150.000 de lei fără TVA, respectiv 178.500 de lei cu TVA firmei Suisse Trail SRL din Brașov, după înțelegerea inițială cu o firmă din Constanța a căzut.

Meteorologii ANM au anunțat vreme severă, ger și cantități importante de zăpadă în această iarnă, în România.

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, susține că iarna 2023-2024 va fi una normală pentru România, cu episoade de ninsori abundente și ger.

Mai mult decât atât, meteorologul susține că în luna februarie este posibil să avem parte de cantități mari de zăpadă. ”Din punct de vedere al precipitațiilor, atât la noi în țară cât și în cea mai mare parte a Europei, decembrie pare a fi o lună care să se încadreze în aria climatologică, deci precipitațiile nu vor lipsi, dar nici nu există un semnal al unor zone cu un excedent de luat în seamă.

Dacă vor apărea acele prime perioade cu temperaturi mai scăzute, sigur că precipitațiile vor deveni și ele solide și vom avea primele perioade cu strat. Mai ales în zona de munte, este de așteptat să apară straturi de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu în cadrul conferinței Focus Energetic.

Citeşte şi: Şefa ANM anunţă vreme severă, frig şi căderi importante de zăpadă. Când va ninge puternic în România

”În luna februarie avem aceeași abatere pozitivă a temperaturilor pe tot continentul, dar nu una deosebit de pronunțată. O situație care iarăși ne lasă posibilitatea de a interpreta faptul că putem, pe perioade îndelungate, să avem o vreme în limita normelor a ceea ce înseamnă luna februarie din punct de vedere al temperaturilor, adică cu probabilitatea de a înregistra și perioade mai reci.

Ca precipitații, luna ianuarie ar putea aduce un ușor excedent pe partea de vest și sud-vest a teritoriului. Există semnalul că precipitațiile ar veni dinspre zona Adriatică și ar putea fi pe fundalul acelor temperaturi ușor mai crescute decât normal. Deci să fie și sub formă de ploaie, nu neapărat doar ninsori.

În luna februarie a anului 2024, prognoza ne arată probabilitatea de a avea temperaturi peste normalul perioadei, într-o mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile extracarpatice, partea de est, partea de sud a țării. Cu toate acestea, spunem în fiecare an că indiferent de ce arată estimările sezoniere, nu trebuie să uităm niciodată ce înseamnă iernile normale în România, care pot aduce episoade de vreme severă, viscole, ger și posibil cantități importante de ninsoare care să depună strat consistent de zăpadă.

Mai ales ținând cont că estimarea precipitațiilor în luna februarie este una care arată un excedent în mare parte a țării, chiar dacă nu este un excedent deosebit de important, poate sprijini această interpretare că, deși vom fi pe un fond al temperaturilor în medie ceva mai ridicate decât norma ultimelor decenii, nu este exclusă apariția episoadelor cu vreme mai severă și cu probabilitatea de a se depune un strat de zăpadă și în zonele joase ale țării.

Vouchere noi pentru milioane de români. 700 de lei pe card în septembrie pentru „lemne de foc”

De altfel, în cele trei luni de iarnă, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, mai degrabă în a doua parte a iernii, deci dincolo de jumătatea lunii ianuarie, posibil ca precipitațiile să fie mai importante cantitativ și să se depună strat de zăpadă mai degrabă în zonele montane, dar există și perioade în care acestea să apară și în zonele joase”, a mai explicat meteorologul Florinela Georgescu.