PROGNOZA METEO. Pauză de caniculă, cu vreme răcoroasă şi ploi locale

PROGNOZA METEO. Ne aşteaptă o săptămână cu vreme mai rece decât ar fi normal pentru sfârşitul lunii iunie, cu ploi locale şi chiar furtuni în unele zone.

RomaniaTV.net
23 iun. 2018, 14:07
PROGNOZA METEO. Pauză de caniculă, cu vreme răcoroasă şi ploi locale

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în nord-vest și la munte, unde doar izolat va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile minime, mai scăzute decât în intervalul anterior, în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade pe litoral. Pe spații mici, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mai coborâtă decât în noaptea precedentă, va fi de 11…13 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, deși în creștere ușoară față de ziua precedentă, vor continua să caracterizeze o vreme răcoroasă pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza și în primele ore ale nopții, când local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse, cu precădere în vest, centru și nord, se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Deși în creștere față de intervalul anterior, valorile termice vor continua să se situeze sub cele normale datei, astfel că dimineața și noaptea acestea vor caracteriza o vreme răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a intervalului trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei, în special, în vest, centru și nord, chiar dacă temperaturile vor mai crește ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice – ziua, local în zonele montane și submontane și izolat în rest, iar spre sfârșitul intervalului, pe spații restrânse, în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Cerul va avea înnorări și se vor semnala averse și descărcări electrice, local în regiunile sudice și estice precum și în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse cu precădere în centru. Pe spații mici, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și sud-estul țării dar și pe creste.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 28 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și se vor semnala averse și posibil descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros și va ploua în majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai intense și mai frecvente în prima parte a intervalului în jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse cantitățile de apă ce se vor înregistra vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua în est și sud-est precum și la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros, va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

TENDINŢE JOI – DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi răcoroasă în vestul, nordul și centrul țării, în timp ce în restul zonelor valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal și la munte.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată la începutul intervalului.