PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Când se încălzeşte vremea

PROGNOZA METEO. Zilele următoare vor fi dominate de ger, chiar şi temperaturile din timpul zilei urmând să scadă sub -10 grade Celsius, însă sfârşitul acestei săptămâni va duce la o încălzire treptată a vremii. Creşterea temperaturilor va continua şi pe parcursul săptămânii următoare.

RomaniaTV.net
26 feb. 2018, 11:57
PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Când se încălzeşte vremea

PROGNOZA METEO BANAT

În perioada 26 februarie -01 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mici decât cele climatologic specifice perioadei, sub limita de ger în cursul nopților și al dimineților de 26, 27, 28 februarie și 1 martie, când minimele vor coborî spre -14 grade, iar media maximelor se va situa în jurul a -5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că temperaturile maxime vor crește până spre medii de 12 grade în 7 martie, apoi până la finalul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, media pe regiune situându-se în jurul a 10 grade. Și minimele vor crește, de la medii de -14 grade în data de 1 martie, spre medii de 3…4 grade în zilele de 7 și 8 martie, apoi, până în 11 martie, se vor situa în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată, pe întregul interval de
prognoză.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe parcursul diminețiilor și al nopților în perioada 26 februarie – 1 martie. Media maximelor va coborî spre -5 grade, în timp ce minimele vor scădea spre valori medii în jurul a -14 grade la mijlocul primei săptămâi. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca mediile temperaturii diurne să crească până spre 11…12 grade în zilele de 6 și 7 martie, apoi până spre sfârșitul intervalului de prognoză variațiile să fie nesemnificative. Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor și vor crește spre 2…3 grade în zilele de 7 și 8 martie, pentru ca ulterior aceste valori să nu se modifice semnificativ.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, dar mai ales în prima decadă a lunii martie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

În ultimele zile ale lunii februarie și la început de martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Astfel, media temperaturilor diurne, ușor variabilă de la o zi la alta, se va încadra între -9 și -7 grade, iar cea a minimelor între -13 și -16 grade. O încălzire a vremii va avea loc în 7-8 martie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 10 grade, apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, acestea se vor situa în jurul a 8 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs similar, fiind în creștere, de la o medie de -16 grade în 2 martie, spre -1…0 grade în data de 11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 26 și 27 februarie și din nou în intervalul 2 -11 martie.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, în intervalul 26 februarie- 1 martie când temperaturile maxime, fără variații semnificative de la o zi la alta, vor avea o medie de aproximativ -7 grade. Apoi acestea vor crește treptat și vor ajunge la valori medii de 9…10 grade în zilele de 7 și 8 martie și, până la sfârșitul intervalului, respectiv 11 martie, nu vor avea variații importante. Minimele vor fi, și ele, în creștere de la valori medii în jur de -15 grade în perioada 26 februarie – 1 martie, spre medii de 1…2 grade, în intervalul 7-11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată începând cu data de 2 martie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În intervalul 26 februarie – 1 martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, iar în jumătatea nordică a regiunii și pe timpul zilei. Media temperaturilor maxime va fi de -12….-11 grade, iar a minimelor de la -14 grade la începutul intervalului, până la -19… -18 grade în dimineața zilei de 1 martie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că mediile temperaturiilor diurne vor crește spre 8 grade în data de 7 martie, apoi nu vor fi variații notabile. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, acestea crescând de la o zi la alta, spre medii în jur de 0 grade în data de 7 martie, apoi nu vor varia semnificativ, situându-se până la sfârșitul intervalului de prognoză în jurul a -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele zile și în creștere în perioadele 3- 5 martie și 7 – 11 martie.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Mediile maximelor nu vor varia semnificativ în perioada 26 februarie-01 martie, acestea urmând a coborî de la valori de -5 grade în 27 februarie, spre -8…-7 grade în zilele de 28 februarie și 1 martie. Ulterior acestei perioade, maximele vor crește de la o zi la alta, ajungând spre medii de 4…5 grade în zilele de 5 și 6 martie, apoi în jurul a 9 grade, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile minime vor scădea de la valori medii în jurul a -8 grade în 27 februarie, spre -13…-12 grade în 2 martie, apoi vor crește de la o zi la alta până spre medii de 1…2 grade în data de 6 martie și în jurul a 4 grade până în data de 11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, intensitatea mai mare a acestora urmând a se înregistra în perioada 26 – 28 februarie.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Primele zile din intervalul de referință vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, urmând ca media temperaturilor maxime să se situeze în jurul a -8 grade, iar cea a minimelor să fie de -9 grade în prima zi a intervalului și în jur de -15 grade, în 2 martie. Apoi vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar maximele vor fi cuprinse între -4 și 11 grade, cele mai ridicate valori urmând a se consemna în perioada 7-11 martie. Mediile temperaturilor minime vor crește și ele, spre -2 grade în data de 6 martie, apoi spre 1…2 grade în perioada 9-11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 26 și 28 februarie și după data de 2 martie.

PROGNOZA METEO OLTENIA

În ultimele zile de februarie și începutul lunii martie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult sub mediile multianuale, iar dimineața și noaptea va fi ger. Astfel, mediile maximelor vor fi de -7 și -6 grade, iar ale minimelor între -8 și -15 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în diminețile de 28 februarie și 1 martie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca mediile temperaturilor diurne să crească spre 8…10 grade în perioada 7-11 martie. În ceea ce privește parcursul minimelor, acestea vor crește spre medii de 1…2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, pe întreg parcursul intervalului.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

În primele zile ale intervalului, vremea va fi geroasă în majoritatea masivelor montane; în perioada 26 februarie – 1 martie, mediile maximelor se vor încadra între -14 și -12 grade, iar ale minimelor între -21 și -18 grade. Din 2 martie, temperaturile vor fi, în general, în creștere, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile maximele vor crește spre medii de 3…4 grade, în data de 9 martie, apoi vor scădea ușor spre valori în jurul a 1 grad în zilele de 10 și 11 martie. Minimele vor crește spre medii de -2 grade, în dimineața zilei de 8 martie, apoi vor scădea, spre -4….-2 grade, la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 26 și 27 februarie și în intervalul 02-11 martie.