PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Ce se anunţă în prima zi de şcoală

Publicat: Luni, 02 Septembrie 2019 12:55 // Actualizat: Luni, 02 Septembrie 2019 12:55 // Sursa: romaniatv.net
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
 
Documente atasate:
MUNTENIA
În primele două zile, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, după care în zilele de 4 și 5 septembrie se va răcori ușor, iar media vascădea spre 30de grade. Ulterior, în 6 și 7 septembrie, valorile diurne vor crește,în medie, spre 31...32 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 26 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa îngeneral la 14...15 grade, exceptând nopțile de după data de 10 septembrie, când aceasta va tinde spre 12 grade. Ploi slabe vor apărea pe spați mici în 4 septembrie, iar în intervalul 8-11 septembrie, temporar, vor fi averse și izolat este posibil să se cumuleze cantități de apă mai însemnate. 
 
 
TRANSILVANIA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade,dar se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 26 de grade. În perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28...29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să coboare treptat spre valori normale, în jurul a 22 de grade, în intervalul10-15 septembrie. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 8...10 grade. Ploi slabe vor apărea pe arii restrânse în zilele de 3 și 4 septembrie, iar în perioada 7-12 septembrie temporar vor fi averse și este posibil ca izolat să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.
 
MOLDOVA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31...33 de grade, apoi se va răcori în datade 4 septembrie, când media va scădeaspre 23de grade. În perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor crește ușor și vor ajunge în medie la 26...28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 -15 septembrie se vor situa între 22 și 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopți.Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, darși în perioada 9-12 septembrie, când izolat este posibil să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.
 
OLTENIA
Vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în primele două zile cu o medie a temperaturilor maxime de 34de grade, după care în intervalul 4-7 septembrie se va răcori ușor, iar media se va situa în jurul valorii de 30de grade. Începând cu datade 8 septembrie valorile diurne vor continua să scadă ușor șitreptat și vor fi cuprinse în medie între 24și 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 și 17 grade, exceptând nopțile de după data de 10 septembrie, când aceasta va tinde spre 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 7-11 septembrie, când pe arii restrânse este posibilsă se cumuleze și cantități mai însemnate de apă.
 
 
 
DOBROGEA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...31 de grade, după care în zilele de 4 și 5 septembrie se va răcori ușor, iar media va scădea spre 26...27 de grade.Ulterior, în 6 și 7 septembrie, valorile diurne vor crește ușor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24...25 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa îngeneral între 15 și 17 grade, exceptând primele nopți când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 19...20 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 9-12 septembrie. 
 
BANAT
Prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32...33 de grade în 2 septembrie, până spre 26...27 de grade în data de 4 septembrie, după care va crește spre 30 de grade în zilele de5 și 6 septembrie și ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie,cuprinse între 23 și 25 de grade, valoriapropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelortermice se va situa între 14 și 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 12 grade, valoarece se va înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze și cantități mai însemnate de apă. 
 
CRIŞANA
Regim termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant în prima săptămână, astfel media maximelor va fiîn scădere de la 32...33 de grade în 2 septembrie,până spre 26de grade în data de 4 septembrie, după care va crește spre 29...30 de grade în zilele de 5 și 6 septembrie și ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 22 și 24de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 și 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 10...12 grade, valori ce se vor înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibilsă se cumuleze și cantități mai însemnate de apă.
 
 
MARAMUREŞ
Prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fiîn scădere de la 32de grade în 2 septembrie,până spre 26de grade în data de 4 septembrie, după care va crește spre 28...29 de grade în zilele de 5 și 6 septembrie și ulterior va scădea din nou spre 24 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturimaxime,în medie,cuprinse între 21și 23 de grade, valoriapropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelortermice se va situa între 13și 15 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 10grade, valoarece se vaînregistra până la finalul intervalului. Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, iar în perioada 7-12 septembrie, temporar, vor fi averse și este posibil ca local să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.
 
Vremea LA MUNTE
Regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20...21 de grade, în primele două zile, spre 14...15 grade în perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în mediede 10...12 grade în primele nopții, până la 6 grade spre sfârșitul intervalului. În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12 septembrie.
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7491
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H