PROGNOZA METEO în august: Ţi-ai pregătit concediul? Află cum va fi vremea

PROGNOZA METEO. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 28 iulie - 10 august. Sunt aşteptate temperaturi călduroase, specifice de vară, însă ploile nu se vor da duse din toată ţară.

28 iul. 2014, 09:05
PROGNOZA METEO în august: Ţi-ai pregătit concediul? Află cum va fi vremea

PROGNOZA METEO BANAT

În zilele de 28, 29, 31 iulie si 1 august temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, în medie, în jurul valorii de 28 de grade. Restul intervalului va fi caracterizat de un regim termic calduros, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 29 si 32 de grade. Minimele termice se vor mentine la valori relativ constante, în medie, între 17 si 19 grade Celsius.

Fenomene de instabilitate atmosferica si averse, în general moderate cantitativ, se asteapta în zilele de 28 iulie, dar si în jurul datelor de 31 iulie si 5 august. Ploi trecatoare nu sunt excluse nici în celelalte zile, în zonele mai înalte de relief.

PROGNOZA METEO CRISANA

În prima saptamâna valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, exceptând zilele de 30 iulie, 2 si 3 august când vor fi si temperaturi medii de 31…32 de grade Celsius. A doua saptamâna va fi caracterizata de o vreme calduroasa, mai ales la câmpie, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 29 si 32 de grade. Temperaturile nocturne se vor situa în jurul valorii medii de 17…18 grade pe tot parcursul întregului interval.

Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala în zilele de 28, 29 si 31 iulie, dar si în perioada 5 – 7 august. În rest, probabilitatea de ploaie va fi destul de scazuta.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Temperaturile maxime se vor situa usor peste valorile climatologice ale perioadei si vor fi cuprinse, în medie, între 28 si 30 de grade, iar în zilele de 3 si 4 august se vor apropia de 32 de grade Celsius. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative, mentinându-se pe parcursul celor doua saptamâni la valori medii de 15…16 grade.

Probabilitatea de ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicata în data de 28 iulie si în intervalul 5 – 10 august.

PROGNOZA METEO MARAMURES

Regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai calda decât în mod obisnuit pe tot parcursul intervalului, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 29 si 32 de grade. Cele mai ridicate valori vor fi în zilele de 2, 3 si 4 august. Minimele nocturne vor fi constante în jurul valorilor de 16…17 grade.

Averse slabe se vor semnala în special în zilele 28 si 29 iulie si în perioada 5 – 9 august.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Pe tot parcursul intervalului vremea va fi calduroasa, cu precadere în zonele de câmpie si podis. Temperaturile diurne vor creste usor pâna în zilele de 3 si 4 august, când vor atinge valori medii de 33 de grade Celsius, dupa care vor scadea si se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade. Valorile termice nocturne se vor încadra în ecartul mediu de 16…18 grade.

Probabilitatea de averse slabe va creste începând cu data de 5 august, insa ploile se vor semnala doar pe arii restrânse.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

În urmatoarele doua saptamâni temperaturile diurne vor caracteriza un regim calduros, cu maxime în crestere de la valori medii de 30 de grade, pâna la 34 de grade în jurul datei de 4 august, dupa care vor scadea usor spre 32 de grade Celsius. De asemenea, regimul termic nocturn se va menine ridicat, cu medii ale temperaturilor minime de 20…21 de grade.

Condiiţi pentru ploi slabe, trecatoare, vor fi doar în jurul datei de 5 august.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul perioadei de prognoza, mai ales în zonele de câmpie, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 30 si 34 de grade. Cele mai ridicate valori se asteapta în intervalul 3 – 5 august, când si disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Minimele termice se vor mentine relativ constante la valori medii de 17…18 grade.

Local vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în zilele de 28 si 29 iulie si în jurul datei de 5 august.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Temperaturile maxime vor creste de la valori medii de 25…26 de grade în zilele de 28 si 29 iulie, pâna la 28…30 de grade în perioada 30 iulie – 2 august si vor atinge chiar 32 de grade, în medie, în intervalul 3 – 5 august, când vremea va fi calduroasa în înteaga regiune. Dupa data de 6 august, valorile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 30 de grade. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 17…18 grade. În ziua de 28 iulie si în noaptea de 28 spre 29 iulie vor fi fenomene de instabilitate pe arii extinse si averse cu caracter torential, în medie în jur de 30 de l/mp.

Ploi moderate cantitativ mai pot cadea în jurul datei de 31 iulie, iar în restul intervalului doar trecator va mai ploua, în special în zonele înalte de relief.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Valorile termice, atât cele diurne, cât si cele nocturne, vor fi constante pe tot parcursul intervalului si se vor situa în jurul unor valori medii de 20…22 de grade, respectiv 12…14 grade Celsius.

Vor fi averse, în general slabe cantitativ, cu caracter local, mai ales în zilele de 28, 29 si 31 iulie si în perioada 4 – 10 august.