Prognoza meteo pe două săptămâni. Un anticiclon menţine vreme capricioasă în România

Ne așteaptă săptămâni cu vreme mai secetoasă în mare parte din țară și cu temperaturi normale pentru această perioadă. Se anunță însă ploi și furtuni locale, dar și o răcorire ușoară a vremii.

05 iun. 2023, 20:30
Prognoza meteo pe două săptămâni. Un anticiclon menţine vreme capricioasă în România

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi maxime de până la 28 de grade. Acest anticiclon staționează deja de câteva săptămâni deasupra părții de nord-vest a Europei, aducând o vreme neobișnuit de însorită și uscată în țări în care ploile erau la ele acasă, precum Marea Britanie. În weekend, acesta și-a extins o dorsală spre sud-estul continentului, cuprinzând și cea mai mare parte a țării noastre.

Vremea în Banat
Temperaturile maxime vor coborî în primele trei zile din interval, de la medii de 26 de grade până la 22 de grade, apoi vor reveni treptat și ușor la aceleași valori spre finalul primei săptâmâni. În săptămâna a doua de prognoză nu vor mai varia semnificativ, mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant, în jurul a 13 grade mediat regional.

Prognoza meteo 6 iunie 2023. Vara se lasă aşteptată. Nu scăpăm de vânt, ploi, tunete şi fulgere

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor, iar în 6, 7 iunie și din nou între 12 și 14 iunie pot fi mai frecvente și pe arii mai extinse.

Prognoza meteo în Crişana
Vremea va fi caldă în prima zi din interval, cu maxime medii de 28 de grade, dar se va răci treptat până în 7 iunie, la valori de 23 de grade. După acest pasaj de scurtă durată, regimul termic diurn nu va mai avea variații semnificative și se va menține în jurul a 26 de grade mediat regional. Temperaturile minime vor oscila foarte ușor pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că media acestora va fi de 12…14 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și al serilor și se vor semnala pe suprafețe mai mari în 6 și 7 iunie, precum și pe 12 și 13 iunie, anunţă ANM.

Vremea în Transilvania
Vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână, iar în cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variații semnificative de la o zi la cealaltă și pentru multe perioade se va situa ușor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade. Doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va crește probabilitatea ca acestea să se extindă.

Prognoza meteo în Maramureş
Temperaturile maxime vor varia între medii de 24 și 27 de grade, cu valorile cele mai scăzute în 6 și 7 iunie și cele mai ridicate în 10 și 11 iunie. Regimul termic nocturn va fi relativ constant, mediat regional cu minime în jurul a 13 grade până în data de 14 iunie, când vor coborî la 11 grade, apoi vor mai crește ușor. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în 6, 7 iunie și din nou după 12 iunie. Acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza.

Vremea în Moldova
Dacă în prima zi vremea va fi normală termic în jumătatea nordică și ușor mai caldă în rest, valorile de temperatură vor crește treptat până în data de 11 iunie, astfel încât se vor situa peste normele caracteristice în toată regiunea, astfel că mediile maximelor vor fi între 24 și 26 grade. După această dată vor mai scădea la 24 de grade mediat regional în 13 iunie și până la finalul intervalului de prognoză vor atinge din nou 28 de grade. Minimele vor avea variații între medii de 12 și 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 14 și 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare după 12 iunie, insă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara.

Femeie luată de ape, în judeţul Argeş. A fost scoasă de localnici şi resuscitată. UPDATE: Femeia a decedat la spital. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă
Vremea în Dobrogea
În prima săptămână de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel că mediile maximelor vor fi de la 22 la 26 de grade, iar ale minimelor de la 12 la 16 grade. După acest interval se va răci ușor până în data de 13 iunie, spre maxime medii de 24 de grade și minime de 14 grade și ulterior se va reveni la cele mai mari valori. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în partea a doua a intervalului.

Prognoza meteo în Muntenia
Vremea va fi frumoasă și în general normală termic în primele zile de prognoză, iar până în data de 11 iunie se va încălzi treptat, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 25 și 28 de grade. În a doua săptămână media maximelor va fi în jurul a 28 de grade, puțin mai scăzută în 13 și 14 iunie. Regimul termic nocturn va avea variații între 10 și 14 grade mediat regional, cu valorile cele mai scăzute în zilele de 6,7,8, 14 și 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 12 iunie, când acestea vor fi mai frecvente după-amiaza.

Vremea în Oltenia
Vremea nu va avea variații semnificative sub aspect termic, se va încălzi ușor, dar valorile termice se vor situa în general în jurul normelor caracteristice perioadei. În aceste condiții, mediile maximelor se vor încadra între 24 și 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în 7,8 și 13 iunie și cele mai ridicate în 11, 17 și 18 iunie. Temperaturile minime vor fi de 12…14 grade mediat regional. Vor fi averse după-amiaza pe arii restrânse în 5 și 6 iunie, iar probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente, va crește după data de 12 iunie.

Prognoza meteo la munte
Vremea nu va suferi schimbări semnificative din punct de vedere termic pe tot intervalul de prognoză. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 14…16 grade, iar cele minime vor fi între 6 și 9 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6,7,8 și 14 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara și pe arii mai extinse din 12 iunie.