PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vreme răcoroasă, cu ploi în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Meteorologii nu au veşti prea bune pentru sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. În intervalul 23 iunie - 6 iulie, vremea va fi destul de capricioasă. Zilele călduroase vor alterna cu vremea ploioasă şi rece.
Iulian Tudor
23 iun. 2014, 09:39
PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vreme răcoroasă, cu ploi în cea mai mare parte a ţării

BANAT

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-29 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 22-24 de grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice, dar nu semnificative, media maximelor oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade, dar cu posibilitatea unor valori în jurul a 30 de grade în ultimele zile. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în scădere în partea a doua a acestei săptămâni, spre o medie de 11-12 grade, menţinându-se apoi relativ constante, apropiate de valorile multianuale.

Va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de așteptat și averse importante cantitativ.

CRIŞANA

Vremea relativ răcoroasă va caracteriza în general prima parte a intervalului de referinţă, astfel că media maximelor termice va fi de 22-24 de grade, mai ridicată doar în prima zi. Din data de 28 iunie se estimează o creştere a temperaturilor, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 26 de grade, apropiată de cea climatologic specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceea
şi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână (medii de 10-13 grade), apoi în creştere uşoară.

Va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de așteptat și averse importante cantitativ.

TRANSILVANIA

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, în specialîn sud-vestul regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 25-26 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 20 de grade, cu valori chiar mai modeste în nordul şi în estul zonei. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice destul de mici, maximele oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 24-26 de grade, în medie. Mediile termice nocturne vor fi destul de modeste, cu precădere în partea de nord şi de est a regiunii, valorile fiind în general de 11-12 grade, dar cu nopţi chiar mai răcoroase la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.

Instabilitatea atmosferică destul de pronunţată va determina, îndeosebi în perioada 24-26 iunie
şi în jurul datei de 1 iulie, ploi frecvente ce pot fi importante cantitativ.

MARAMUREŞ

Prima parte a intervalului de referinţă va fi caracterizată de o vreme în general răcoroasă, astfel că media maximelor termice va fi de 20-22 de grade. După data de 28 iunie, este estimată o creştere de temperatură, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 25 de grade, apropiată de cea climatologic specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceea şi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână şi în special către sfârşitul acesteia, când mediile vor fi de 9-11 grade.

Gradul mai accentuat de in stabilitate atmosferică va determina în intervalele 24-26 iunie şi 29 iunie – 1 iulie ploi ce pot fi importante cantitativ.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în primele zile, dar şi după data de 29 iunie, intervale când media regională a maximelor va fi de 24-26 de grade. În schimb, mijlocul primei săptămâni de prognoză va fi caracterizat de o vreme răcoroasă, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, iar maximele diurne vor fi în jurul a 20 de grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea valorile cele mai scăzute spre sfârşitul primei săptămâni, cu medii de 11-12 grade, fiind de aşteptat şi dimineţi mai reci mai ales în nord şi în dealurile subcarpatice.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, în intervalul 24-26 iunie şi din nou în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

DOBROGEA

Regimul termic se va situa pe parcursul celor două săptîmâni de prognoză în jurul celui specific acestei perioade din an, cu valori diurne de 24-26 de grade, valori mai ridicate fiind de aşteptat în primele zile şi nou după data de 30 iunie, cu precădere în partea continentală. Valorile nocturne vor fi mai modeste către sfârşitul primei săptămâni, dar în rest vor oscila în jurul normelor climatologice.

Probabilitatea pentru fenomene asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosfericăva fi mai mare din noaptea de 24/25 iunie şi până în 26 iunie.

MUNTENIA
Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-30 de grade. În a doua parte a săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24-26 de grade, valori uşor sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14-16 grade în medie.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

OLTENIA

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-30 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24-25 de grade, valori sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade. Nopţile vor fi ceva mai răcoroase doar că tre sfârşitul acestei săptămâni, când media minime lor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14-16 grade în medie.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate sau importante cantitativ.

LA MUNTE

Faţă de regimul termic cu care s-a încheiat săptămâna solstiţiului de vară, temperaturile la debutul acestui interval de referinţă vor fi mult mai ridicate, cu medii ale maximelor diurne de 14-16 grade, iar ale valorilor nocturne de 8-9 grade. O răcorire a vremii se va produce în partea a doua a acestei săptămâni, dar nu va fi de durată, astfel că din data de 29 iunie temperaturile vor fi din nou în creştere.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată îndeosebi în perioada 24-26 iunie, când sunt de așteptat ploi frecvente, importante cantitativ.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Țara europeană cu cei mai mulți hoți de buzunare. Locul foarte popular în care îi fură pe turiști
Capital.ro
Adevărul despre Călin Georgescu. Serviciile secrete americane au confirmat
Playtech.ro
Mai puține zile libere pentru români. Șase sărbători legale, eliminate începând din 2026. Ce zile nelucrătoare ar putea pierde angajații
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Minivacanță spulberată. Vremea se strică total
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Trei români și-au pierdut viața într-un accident rutier, în Ungaria! Aceștia urmau să ajungă la muncă, în Franța
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Noua TAXĂ pentru șoferii de la bloc. Decizie în România din 2025. Se achită obligatoriu la Primărie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Ea este Andreea Cristiana, eleva de clasa a XI-a din Iași care s-a speriat de un urs și s-a înecat în Lacul Frumoasa din Harghita
Explozie uriașă la cel mai mare port din Iran! Sunt zeci de morți și peste 700 de răniți
MediaFlux
Surpriză privind voucherele de vacanță din 2025! Cum se pierd banii și când se dau înapoi. Noile reguli vizează toți angajații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
A cumpărat Bitcoin de 1,4 miliarde de dolari şi depăşeşte de peste 50 de ori Tesla la deţinerile de criptomonede