PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea se încălzeşte, iar temperaturile devin primăvăratice

PROGNOZA METEO. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 10-23 februarie, vremea în următoarele două săptămâni urmând să intre într-un proces de încălzire treptată.

10 feb. 2014, 10:05
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea se încălzeşte, iar temperaturile devin primăvăratice

PROGNOZA METEO BANAT

În prima săptămână a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 10 şi 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 şi 16 februarie. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor scădea uşor, până la medii cuprinse între 7 şi 10 grade Celsius. Până în data de 18 februarie temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 şi 5 grade, după care, până la sfârşitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Vor fi ploi în general slabe în zilele de 11, 12 februarie şi în jurul datei de 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, cu menţiunea că în ultimele nopţi vor fi condiţii de lapoviţă.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Vremea va fi mai caldă decât normal în prima săptămână a intervalului, când temperaturile diurne se vor situa în medie între 8 şi 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 şi 16 februarie. Începând din 17 februarie maximele vor scădea uşor până la medii cuprinse între 6 şi 8 grade Celsius, ce vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Până în data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 şi 4 grade, după care, până la sfârşitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Vor fi ploi în general slabe în zilele de 11, 12 şi în jurul datelor de 16 şi 18 februarie. În restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, cu menţiunea că în ultimele nopţi vor fi condiţii de lapoviţă.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

În perioada 10 – 16 februarie maximele termice vor oscila în medie între 6 şi 12 grade şi vor caracteriza o vreme caldă. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor fi mai constante şi apropiate de cele normale ale perioadei şi se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape întreg intervalul de prognoză, cele mai scăzute valori, în medie în jur de – 4 grade, se vor înregistra în nopţile de 11, 22 şi 23 februarie.
 
În jurul datelor de 12 și 16 februarie şi în perioada 18 – 21 februarie vor fi ploi, iar pe timpul nopţilor trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În restul intervalului condiţiile de precipitaţii vor fi reduse.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Vremea va fi caldă în perioada 10 – 16 februarie, când temperaturile diurne se vor situa, în medie, între 6 şi 12 grade Celsius. Începând din 17 februarie maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei şi se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. De-a lungul întregului interval de prognoză minimele termice se vor încadra în medie între – 3 şi 3 grade.

Vor fi ploi, în general slabe, posibil în fiecare zi, iar începând cu data de 18 februarie cresc şansele de lapoviţă sau ninsoare, pe timpul nopţilor.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, de-a lungul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în medie între 4 şi 7 grade şi doar în jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între – 3 şi 0 grade, exceptând noaptea de 11 februarie când pot coborî la medii de – 6 grade Celsius.

În intervalul 12-14 februarie şi în perioada 16-21 februarie, vor fi ploi slabe sau burniţe, dar trecător şi lapoviţe sau fulguieli.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

În prima săptămână a intervalului vremea va fi caldă, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 8 şi 12 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 12 şi 16 februarie. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor caracteriza un regim termic mai apropiat de cel normal, cu medii ale valorilor maxime în jur de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent pozitive de-a lungul întregului interval şi vor oscila în medie între 0 şi 5 grade.

Vor fi ploi slabe sau burniţe în zilele de 13 şi 14 februarie şi în perioada 17-20 februarie.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Vremea va fi caldă în prima săptămână, când temperaturile diurne vor oscila în medie între 7 şi 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în data de 16 februarie. În a doua săptămână, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei şi se vor situa la valori medii în jur de 8 grade Celsius. De-a lungul întregului interval de prognoză, minimele termice se vor încadra în medie între – 2 şi 1 grad, exceptând noaptea de 11 februarie când pot coborî la medii de – 5 grade Celsius.

Vor fi ploi slabe sau burniţe în zilele de 12 şi 13 februarie, dar şi în perioada 17-20 februarie, când pe timpul nopţilor poate apărea şi lapoviţa.

PROGNOZA METEO pe trei zile: Meteorologii anunţă vreme caldă şi frumoasă

PROGNOZA METEO OLTENIA

Vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 7 şi 10 grade Celsius, iar în data de 16 februarie se vor apropia de o medie de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa, de-a lungul celor două săptămâni de prognoză, la valori medii cuprinse între – 2 şi 2 grade.

Vor fi ploi slabe sau burniţe în jurul datei de 12 februarie, dar şi în perioada 18-21 februarie, când pe timpul nopţilor poate apărea şi lapoviţa.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

În prima săptămână maximele termice se vor situa în medie între 1 şi 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zilele de 11, 12 şi 16 februarie, iar cele minime între -4 şi 2 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. După data de 17 februarie, vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor avea valorii medii în jur de 0 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, în medie, în jur de -6 grade Celsius.

În perioada 12-14 februarie vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi ninsoare în zonele înalte. După data de 16 februarie până la sfârşitul intervalului vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ.


loading...