PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Veşti proaste de la meteorologi. Vom avea o primăvară RECE şi PLOIOASĂ

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Meteorologii vin cu veşti proaste pentru primăvara 2015, care se anunţă una ploioasă, cu risc de inundaţii şi mai rece decât ar fi normal.

RomaniaTV.net
19 feb. 2015, 15:19
PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Veşti proaste de la meteorologi. Vom avea o primăvară RECE şi PLOIOASĂ

PROGNOZA METEO. Specialiştii de la Accuweather au realizat o primă prognoză pentru perioada martie – mai, una care va fi dominată de instabilitate atmosferică accentuată, temperaturi mai scăzute decât mediile multianuale şi risc crescut de inundaţii, în special în Penisula Balcanică.

În perioada martie – aprilie – mai în întreaga Europă, dar şi în România vom avea de a face cu o vreme capricioasă, severă în mare parte.

Marea Mediterană va genera depresiuni atmosferice purtătoare de precipitaţii abunente, care se vor poziţiona mai ales în Peninsula Balcanică, inclusiv zone din România, în special în sud-vest şi în interiorul arcului carpatic, unde va fi un risc crescut de inundaţii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI în weekend

În Europa Centrală se va înregistra o instabilitate accentuată, care se va manifesta prin furtuni puternice, iar în sudul continentului şi în Peninsula Italică şi Balcanică, până spre nordul acesteia, în Slovacia, Cehia şi România, vremea va fi destul de severă, marcată de episoade cu temperaturi foarte scăzute, raportat la mediile climatologice, cu precipitaţii abundente, care, coroborat cu topirea stratului de zăpadă existent pe versanţi, vor creşte riscul producerii de inundaţii.

În estul, sud-estul şi sudul Europei vremea va fi mai rece decât ar fi normal în perioada de primăvară, în special în luna martie, când aerul rece va coborî frecvent dinspre nord-est, urmând să afecteze inclusiv România. La începutul lunii martie temperaturile vor fi scăzute şi precipitaţiile vor cădea sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsori la munte sau în nord-est.

PROGNOZA METEO pentru weekend

În aprilie, spre final, şi în mai se vor înregistra precipitaţii abundente în sudul şi sud-estul continentului.

Vreme severă se va înregistra în Franţa, Belgia, Olanda şi Germania.


loading...