PROGNOZA METEO pe trei zile: Temperaturile rămân mai ridicate decât în mod normal

PROGNOZA METEO. Regimul termic nu se modifică în următoarele zile, iar meteorologii prognozează temperaturi maxime de până la 12 grade. Singurele fenomene meteo notabile din acete zile vor fi vântul, ceaţa şi, pe alocuri, ploile slabe.

13 ian. 2014, 15:56
PROGNOZA METEO pe trei zile: Temperaturile rămân mai ridicate decât în mod normal

Marţi, vremea rămâne mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal şi la munte, iar soarele va domina cerul. Abia spre seară se înmulţesc norii în regiunile vestice, dar nici vorbă de ploaie până miercuri dimineaţă. Vântul va fi mai agitat la munte, dar şi în sudul Banatului, Crişanei şi, trecător, al Transilvaniei, iar amiaza vine cu temperaturi de la 2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei până la 12 grade în dealurile Banatului.

Este în continuare destul de cald şi în Bucureşti pe parcursul zilei de marţi când vremea se anunţă însorită, iar vântul îşi face puţin simţită prezenţa, dar fără să pună prea multe probleme. În aceste condiţii termometrele vor strânge la amiază aproximativ 7 grade, cu 5 grade mai mult decât ar fi normal.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Miercuri vorbim tot despre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la jumătatea lunii ianuarie, îndeosebi în regiunile vestice, la deal şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în Moldova şi 11…12 grade în vestul şi sud-estul extrem al ţării. Norii acoperă cerul în Banat, Crişana şi Maramureş si local lasă ploi slabe, mai ales spre seară şi în cursul nopţii. În zona de munte, în special în nordul Carpaţilor Orientali, trecător îşi fac apariţia şi precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sud şi sud-est, în schimb, norii vor împărţi cerul cu soarele, dar în orele dimineţii va fi ceaţă şi cu totul izolat burniţă. Vântul rămâne mai alert pe crestele munţilor, în sudul Banatului şi, trecător, al Transilvaniei, precum şi în Dobrogea.

Tabloul meteorologic al zilei de miercuri în zona Bucureştiului nu face notă discordantă faţă de ceea ce au adus primele două zile ale săptămânii. Vremea este mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii ianuarie, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 7 grade. Cerul va fi parţial acoperit de nori şi de remarcat este faptul că se întoarce ceaţa, prezentă în special în orele dimineţii.

Nu vor fi schimbări în ceea ce priveşte regimul termic la noi în ţară nici joi. Vremea rămâne mai caldă decât în mod normal pentru această dată în majoritatea regiunilor ţării. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, în timp ce în restul teritoriului se vede din când în când şi soarele. Vor fi ploi slabe, local în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în sud şi est, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Izolat în zonele joase va mai fi ceaţă dimineaţa.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade, local, în Muntenia şi Dobrogea.

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată şi joi în Capitală, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade. Cerul va avea înnorări, dar se zăreşte puţin şi soarele, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Ultimele trei zile ale săptămânii vor aduce tot o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată în majoritatea regiunilor. Vineri sunt aşteptate ploi slabe sau burniţe pe arii restrânse, iar la munte, trecător, şi fulguieli, în timp ce sâmbătă şi duminică sunt şanse mai mari de apariţie a precipitaţiilor în jumătatea de nord a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.