PROGNOZA METEO pe trei zile: Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Următoarele zile vor fi normale din punct de vedere termic, cu temperaturi normale pentru această perioadă, iar cerul va fi acoperit doar parţial de nori. Meteorologii anunţă că ceaţa va fi singurul fenomen meteo notabil.

13 dec. 2013, 15:40
PROGNOZA METEO pe trei zile: Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, soarele împarte cerul cu norii în majoritatea regiunilor. Temporar, însă norii câştigă teren în est, dar înnorări mai persistente aşteptăm în vest şi în nord-vest. Singurul fenomen meteo important e ceaţă, prezentă mai ales în zonele joase din regiunile intracarpatice. Meteorologii anunţă maxime de la -3 grade în Transilvania până la 8 grade în Dealurile Munteniei şi ale Olteniei.

În Capitală ziua de sâmbătă să începe cu ceaţă, dar se anunţă plăcută ca aspect, cu cer variabil şi vânt domol. Până după-amiază mercurul din termometre ajunge la maxime apropoate de normalul perioadei, 4..6 grade.

În vest şi în centru vremea va fi relativ rece, dar în celelalte regiuni aşteptăm maxime uşor mai mari decât în mod obişnuit minus 2 grade în Maramureş şi 8..9 grade în Dealurile Munteniei. Ceaţa este aşadar cel mai important fenomen al zilei şi este asociată cu nori din care pot cădea burniţe sau câţiva fulgi de nea. În celelalte regiuni vremea e mai plăcută, norii împart cerul cu soarele, iar vântul suflă domol în general.

Pentru bucureşteni săptămâna se încheie cu vreme apropiată de normal, astfel încât după amiază maximele ajung la 5..6 grade. Norii se înmulţesc temporar, fără să acopere însă cerul total, iar dimineaţa va fi ceaţă.

Luni, se înnorează în estul ţării şi pe arii restrânse lasă precipitaţii. În celelalte regiuni cerul e variabil, mai ales în interiorul arcului carpatic, unde va fi şi ceaţă, asociată izolat cu chiciura poate şi cu câţiva fulgi de nea. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru această dată, pleacă de la minus 4 grade în Transilvania şi ajung la 7 grade în sud-vestul Olteniei.

Şi în Capitală sunt şanse ca luni dimineaţă să fie ceaţă, apoi cerul e variabil. După-amiaza vor fi 4..5 grade în termometre.

Marţi aşteptăm temperaturi apropiate de cele normale, in general cuprinse între -3 si 7 grade. Cerul rămâne variabil, iar ceaţa rămâne de interes în zonele joase, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vremea nu se schimbă nici în a doua parte a săptămânii, aşa că aşteptăm temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit, în special la deal şi la munte, şi ceaţa încă persistă.