PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Cum va fi vremea de Mărţişor

Temperaturile rămân peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării în următoarele de zile, astfel că începutul primăverii va fi frumos în cea mai mare parte a ţării.

RomaniaTV.net
28 feb. 2016, 16:22
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Cum va fi vremea de Mărţişor

Luni, temperaturile continuă să crească şi vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 8…9 grade în nordul Moldovei şi în zona litoralului  şi 19 grade în Dealurile de Vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în sud-vest şi în zonele de munte. Noaptea, înnorările se vor accentua în toate regiunile, va ploua în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, iar în rest ploile se vor semnala local şi vor fi în general slabe cantitativ. Vor fi mai ales averse, iar trecător se vor semnala şi descărcări electrice. Dimineaţă, în sud şi în est, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte şi în sudul Banatului, unde viteză la rafală va depăşi 65…70 km/h.

În Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ, devenind cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în primele ore ale zilei, când vor mai fi condiţii de ceaţă.

Marţi, deşi temperaturile vor scădea în vestul şi nord-vestul teritoriului mai ales, unde vor fi cu 4…6 grade mai mici decât în ziua precedentă, vremea se va menţine mult mai caldă, decât în mod normal în prima zi a lunii martie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în Maramureş şi în dealurile Crişanei şi 20 de grade în sudul Munteniei. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul şi centrul ţării şi va ploua pe arii extinse în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi local în Transilvania şi Banat, iar în zonele de munte ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea şi lapoviţe sau ninsori. În nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de apă mai pot depăşi, izolat, 15 l/mp. În celelate regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când pe arii restrânse va mai ploua slab şi trecător. Vântul va avea intensificãri la munte şi, temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului şi în celelalte regiuni.

În Bucureşti vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la început de martie, cu maxime în jur de 18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a zilei, când vor fi condiţii de ploaie slabã şi vânt ceva mai agitat.

Miercuri, în vestul, centrul şi nordul tãrii, vremea se va răci, înnorările vor fi persistente şi, pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor cădea precipitaţii slabe, mai ales ploi, iar în zonele de munte şi lapoviţe sau ninsori. În restul teritoriului, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi variabil şi izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va suflă mai alert în prima parte a zilei, la munte şi trecător, în regiunile sud-vestice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 4 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 18 grade, izolat, în Muntenia şi vestul Dobrogei.

În Bucureşti, vremea rămâne caldă pentru dată din calendar şi miercuri, când meteorologii prognozează maxime de 16…17 grade, pe un fond de cer variabil şi vânt cel mult moderat.


loading...