Prognoza METEO pe trei zile. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

Duminică, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal pentru începutul lunii iunie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 20 şi 26 de grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile intracarpatice si cele mai ridicate în est şi sud-est.

RomaniaTV.net
01 iun. 2013, 17:33
Prognoza METEO pe trei zile. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

Cerul va fi din când în când acoperit de nori şi, în special în orele după-amiezei, vor fi ploi de scurtă durată cu tunete şi fulgere local în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Cu totul izolat este posibil să cadă grindină, iar vantul nu va avea excese.

LA BUCUREŞTI, norii se mai înmulţesc, dar vor lăsa loc în restimpuri şi soarelui. În orele după-amiezei însă nu este exclus să apară o ploaie slabă de vară şi descărcări electrice. Vântul este destul de liniştit, iar amiaza aduce în termometre 24… 25 de grade.

LUNI

În ţară, săptămâna debutează cu o răcire uşoară a vremii în nordul, nord-vestul şi centrul ţării. Tot aici cerul este acoperit de nori şi plouă pe arii extinse, izolat fiind posibile cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului temperaturile sunt aproximativ normale pentru data din calendar, iar soarele împarte cerul cu norii ce lasă ploi şi în aceste zone, la nivel local. Vorbim despre ploi de scurtă durată, însoţite de tunete şi fulgere şi, de asemenea, sunt posibile şi căderi de grindină. Vântul se agită în special prin sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…18 grade în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei şi 25…26 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei.

În Capitală, cerul va fi parţial acoperit de nori, favorabil ploii slabe, de scurtă durată. Vântul îşi face uşor simţită prezenţa, iar maxima termică va fi de aproximativ 25 de grade.

MARŢI

În ţară, norii domină cerul şi plouă pe arii relativ extinse în nordul, nord-vestul şi centrul ţării şi cu caracter local în rest, în special în zonele de deal şi de munte. Vor fi mai ales ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar vântul are răbufniri nervoase pe la munte. Temperaturile maxime vor pleca de la numai 14 grade în Dealurile de Vest şi se opresc la 26…27 de grade în sudul Munteniei.

Bucureştenii vor avea parte marţi de câteva ore cu soare dimineaţa, dar în orele după-amiezii se înmulţesc norii şi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul adie usor, iar mercurul in termometre se opreşte la 25…26 de grade.

Miercuri mai plouă prin nordul şi vestul ţării şi puţin prin celelalte zone, iar în a doua parte a săptămânii sunt așteptate ploi de scurtă durată, mai ales în nordul ţării şi în zonele de deal şi de munte. Mijlocul săptămânii vine cu maxime în general între 20 si 26 de grade, dar vestea bună este ca spre weekendul viitor se mai încălzește.

VREMEA LA MUNTE ŞI LA MARE

La munte şi pe Litoral asteptam temperaturi normale pentru data din calendar,dar o vreme totusi usor instabila. Daca dimineata predomina soarele, spre amiaza insa si in cursul noptii se inmultesc norii si nu este exclus sa-si faca aparitia si cateva ploi de vara, cu tunete, fulgere si rafale de vant. In aer, temperaturile nu depasesc 21 … 22 de grade, iar apa marii la tarm are cam 13 grade in sudul litoralului la Mangalia si Vama Veche, 14 grade la Neptun si Costinesti si 15 grade in zona Mamaia, destul de rece pentru ca turistii sa se bucure in voie de balaceala.La munte, vremea este destul de capricioasa, norii impart cerul cu soarele si lasa in majoritatea masivelor, in special in orele amiezii, ploi de scurta durata cu tunete si fulgere. Este posibil ca izolat sa cada grindina, iar vantul nu va avea excese de nervozitate. Cu totul izolat vor fi condiţii de grindina.

Temperaturile se mentin in limite normale pentru data din calendar, respective 15 grade pe Valea Prahovei, la Predeal si Stana de Vale in orele amiezii, 12 grade la Paltinis si 8 grade pe varfurile inalte, cum este si cazul in Muntii Ceahlau, la Varful Toaca.

VREMEA PE REGIUNI

În Transilvania soarele imparte cerul cu norii ce vor lasa mai alesspre deal si la munte ploi de scurta durata cu tunete si fulgere. Amiaza vine cu temperaturi apropiate de cat ar fi trebui sa inregistram la aceasta data -19 grade in depresiuni, 20 de grade in Brasov si Sibiua si 21 la Alba Iulia si Targu Mures.

Si in regiunile nord-vestice isi vor face maine aparitia norii ce aduc ploi de vara cu fenomene electrice, dar sunt sanse sa se vada si soarele din cand in cand asa ca mercurul in termometre se opreste la 20…22 de grade.

Ploile de scurta durata nu ocolesc nici maine regiunile vestice ale tarii noastre, acestea urmand sa apara mai ales pe la deal si munte, in special in orele amiezii.

In Oltenia cerul va fi partial acoperit de nori ce lasa in special prin nordul regiunii ploi de scurta durata cu tunete si fulgere. Amiaza aduce temperature modeste, nu mai mult de 21, 22, poate 23 de grade mai spre sud in Lunca Dunarii.

Norii impart cerul cu soarele si in jumatatea vestica a Munteniei, iar in orele amiezii acestia devin amenintatori, mai cu seama spre zona deluroasa, unde sunt asteptate averse si descarcari electrice. Maximele termice vor pleca de la 20…21 de grade in Tagoviste, respective Pitesti si ajung la 23, 24 de grade mai spre sud, in Alexandria si Giurgiu.

Si in sud-est alterneaza maine intervelele cu vreme insorita cu cele in care cerul se acopera partial de nori ce scutura ici si colo poli slabe de vara cu tunete si fulgere. Termometrele vor arata la amiaza cam 23 de grade in Buzau si Tulcea si 24, 25 de grade in Slobozia, respectiv Calarasi. Este ceva mai racoare pe litoral si in delta cu maxime termice de 21, 22 de grade, datorita influentei moderatoare a Marii Negre. 

Locuitorii Moldovei vor avea parte de o zi de vara, fara excese termice, cu 21 de grade in Bucovina, 24 in Bacau si Galati si 25 de grade in Iasi. Se arata si soarele, iar ploile sunt destul de scumpe la vedere, poate doar pe la deal si la munte sa-si faca aparitia in orele amiezii.