PROGNOZA METEO pe trei zile. După furtuni aşteptăm canicula

Publicat: Marţi, 14 Iunie 2016 16:54 // Actualizat: Marţi, 14 Iunie 2016 16:54 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă furtuni, însă după acestea sunt aşteptate temperaturi caniculare.

Foto: theodysseyonline.com

PROGNOZA METEO. Marţi noaptea, gradul de instabilitate atmosferică se va diminua semnificativ. Vor mai fi înnorări şi ploi, mai puţin intense, local în Maramureş, Transilvania, Moldova şi la munte şi izolat în celelalte regiuni, mai ales în prima parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopţii, când vor mai fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14...15 grade.

Miercuri, vremea se va încălzi în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în Dealurile de Vest și 30 de grade în Lunca Dunării. Mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în regiunile vestice şi de nord-vest, local în cele centrale şi de răsărit şi izolat în restul teritoriului. Punctiform, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte zone.

În Bucureşti, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Joi, vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Maramureş și 33 de grade în sudul extrem. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare seara şi noaptea în regiunile vestice, nord-vestice şi de nord, unde vor fi foarte puţine ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul începe să prindă putere prin Câmpia de Vest, în timp ce în restul zonelor rămâne destul de domol.

Vremea va continua să se încălzească şi ajungem să vorbim şi în Capitală despre o zi tropicală pentru că maxima termică anunţată de meteorologi va fi de 31...32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vineri, masa de aer fierbinte dinspre nordul Africii se instalează peste toată ţara aşa că vorbim depre primul val de caniculă din acestă vară, caniculă ce se va resimţi din plin îndeosebi în zonele de câmpie şi de podiş, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 de grade în depresiuni și 37 de grade în sud şi numai pe litoral unde se resimte influenţa moderatoare a Mării Negre, vor fi cel mult 25...28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi spre seară și noaptea, în interiorul arcului carpatic şi la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor, chiar cu aspect de vijelie, iar în restul teritoriului va fi slab şi moderat.

În Bucureşti, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În weekend ne aşteaptă tot o vreme călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, la nivelul întregii ţări, în general, între 25 și 37 de grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice, vor fi local şi temporar, îndeosebi în vestul şi în nordul teritoriului, precum şi la munte, mai ales după-amiaza. Sâmbătă, pe fondul instabilităţii atmosferice ceva mai accentuate, ploile vor avea şi caracter torenţial, vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 iun 13:24
...trecător cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină, informează rtv.ro. E numai normal sa dai mai departe.........
15 iun 10:12
...cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină, informează rtv.ro. Sursa flux SOIM Press: ...
15 iun 09:50
...trecător cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină, informeazărtv.ro. ...
14 iun 19:50
...zile, meteorologii anunţă furtuni, însă după acestea sunt aşteptate temperaturi caniculare. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
14 iun 17:15
... PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă furtuni, însă după acestea...
14 iun 17:10
...Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină. Sursa flux SOIM Press: RTVCitește mai multe stiri flux .. SOIM Press...
14 iun 17:07
...METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă furtuni, însă după acestea sunt aşteptate temperaturi caniculare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H