PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Fără umbrele în prima zi de şcoală. Toamnă autentică în toată ţara

Vremea se înscrie în limitele normale ale datei din calendar în următoarele zile, ploile fiid izolate, iar temperaturile maxime diurne, în cea mai mare parte a ţării, se vor situa în jurul valorilor de 26-28 de grade Celsius.

08 sept. 2018, 13:10
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Fără umbrele în prima zi de şcoală. Toamnă autentică în toată ţara

Duminică, vremea va fi răcoroasă în Moldova și în zona Carpaților Orientali, unde cerul se va menține mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului și local va ploua. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale, iar după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse, posibil însoțite de descărcări electrice, îndeosebi în Muntenia, Dobrogea și în zonele de munte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în estul țării, pe crestele montane, dar de scurtă durată și în restul țării în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei și 30 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 7 și 16 grade. În depresiunile intramontane, dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Duminică, în Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Luni, în regiunile estice, sud-estice, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi înnorări temporare și local se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. În celelate regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când îndeosebi în zonele de deal și de munte, izolat vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și  pe crestele montane, unde mai ales în cursul zilei, viteza la rafală va atinge și depăși 55…60 km/h.Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 18 grade. În zonele depresionare, îndeosebi spre sfârșitul intervalului, izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, luni, cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Marţi, în jumătatea estică a țării valorile termice se vor situa în jurul celor normale, cerul va prezenta înnorări temporare, iar mai ales în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua. În celelate regiuni, vremea va fi în general frumoasă și relativ caldă pentru această dată, cu cer variabil și numai cu totul izolat averse slabe, după-amiaza în zonele de munte. Vântul va continua să prezinte intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și pe crestele montane, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 17 grade. În zonele joase din vest și centru, mai ales noaptea, izolat se va semnala ceață. 

Marţi, în Bucureşti, cerul va avea înnorări, trecător vor fi condiții de ploaie, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.