PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ianuarie se încheie cu vreme anormal de caldă, temperaturile vor fi ridicate în toată ţara

Vremea se află într-un proces accentuat de încălzire, astfel că marţi se pot atinge chiar 15 grade Celsius în Bucureşti şi alte regiuni ale ţării.

28 ian. 2018, 14:21
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ianuarie se încheie cu vreme anormal de caldă, temperaturile vor fi ridicate în toată ţara

Luni, vremea va fi cu mult mai caldă decât ar fi în mod normal la această dată, în special, în regiunile vestice, sud-vestice și de sud. În nord-vestul,  nordul și centrul țării, iar în primele ore și în vest, înnorările vor persista și, pe arii restrânse, vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. La munte, vor fi și ninsori și lapoviță, favorizând, dar numai izolat, formarea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar temporar și la cote mai reduse și în nord-vest, centru și sud-estul extrem al teritoriului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 2…3 grade în estul Transilvaniei, până la 13…15 grade în sudul Banatului, Oltenia și în nord-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, îndeosebi în sud-estul și sudul țării, local va fi ceață.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, la această perioadă. Cerul va fi variabil, spre mai mult senin, dar în orele dimineților vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

După o iarnă blândă vom avea o primăvară ploioasă. Prognoza meteorologilor pentru martie şi aprilie VIDEO

Marţi, vremea va fi deosebit de caldă în cursul zilei, când vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona de munte și în special pe creste, unde va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 15 grade. În nord-vestul, nordul și centrul țării, vor fi înnorări și precipitații slabe, dar pe arii restrânse în prima parte a intervalului și doar izolat în cursul nopții, sub formă de ploaie, iar la munte și lapoviță și ninsoare. Trecător, în depresiuni, vor fi condiții de polei. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și 3 grade. Dimineața, se va semnala ceață, mai ales în sud-est.

Şi la Bucureşti vremea va fi deosebit de caldă în cursul zilei de marţi, când temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar vântul va sufla moderat. Noaptea, vântul va slăbi din intensitate; spre dimineață vor fi condiții de ceață, iar temperatura minimă va fi de -1….1 grad.

Miercuri, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșit de ianuarie, deși valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice, nordice și centrale, unde numai izolat vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0…1 grad în estul Transilvaniei, până la 11…12 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -9 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață, mai ales în sud-estul teritoriului.

Şi la Bucureşti vremea se va menține miercuri mult mai caldă decât în mod normal la sfârșitul lunii ianuarie, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.