PROGNOZA METEO pe trei zile. Semne de IARNĂ, se anunţă LAPOVIŢĂ

Săptămâna care urmează începe într-un regim termic ridicat, însă treptat temperaturile vor începe să scadă, ajungându-se ca de miercuri iarna să se simtă şi în Bucureşti, meteorologii anunţând lapoviţă.

19 ian. 2014, 15:00
PROGNOZA METEO pe trei zile. Semne de IARNĂ, se anunţă LAPOVIŢĂ

Săptămâna care urmează începe tot cu vreme caldă în cea mai mare parte a României, mai puţin nord-estul ţării, unde temperatura aerului va marca o scădere, apropiindu-se de normalul perioadei. Norii vor împărţi cerul cu soarele şi va ploua pe alocuri în sudul şi centrul ţării în timp ce în celelalte regiuni ploile se vor semnala din când în când, mai ales în nord şi est.

În Moldova şi la munte precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va forma polei. Şi vântul va avea răbufniri în vestul şi nord-estul extrem al ţării, precum şi pe litoral şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în Moldova şi 15-16 grade în Banat. În zonele joase de relief dimineaţă vor mai fi condiţii de ceaţă.

Şi în Capitală prima zi a săptămânii aduce o vreme caldă pentru această perioadă din an. Din când în când norii acoperă cerul şi trecător, mai ales dimineaţă, vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă sau ploaie slabă. Vântul nu va pune probleme, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

MARŢI, vremea va fi în general închisă şi se va răci uşor în toate regiunile. Va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană şi în Moldova precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare şi vor fi condiţii de polei. Îndeosebi la începutul intervalului, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă, iar vântul va fi mai nervos în sud şi sud-est şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei şi 12-13 grade în Dealurile de Vest.

Se mai răceşte marţi şi în Bucureşti, Cerul va fi acoperit de nori şi temporar va ploua, iar vântul îşi face puţin simţită prezenţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

MIERCURI, vremea se va menţine în general închisă şi continuă să se răcească în majoritatea regiunilor. Vor fi precipitaţii slabe, din nou în cea mai mare parte a ţării. De această dată în zona de munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În aceste condiţii este posibil să se formeze polei. Vântul are intensificări în sud-vest şi nord-est, iar maximele termice vor pleca de la -4 grade în nordul Moldovei şi vor ajunge la cel mult 10 grade în Oltenia.

Nici urmă de soare miercuri în Bucureşti, ba mai mult va ploua în cursul zilei, iar noaptea vor fi condiţii de lapoviţă. Vântul se simte puţin din când în când, iar temperatura se opreşte la 5 grade.