PROGNOZA METEO pe trei zile. Toamna începe să-şi intre în drepturi şi revin ploile

Săptămâna începe cu vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, însă fiecare zi aduce scăderi ale temperaturilor, iar de joi ne apropiem de o vreme mai normală pentru mijlocul lui noiembrie. Precipitaţii vor cădea doar local şi nu în cantităţi mari.

RomaniaTV.net
10 nov. 2013, 15:28
PROGNOZA METEO pe trei zile. Toamna începe să-şi intre în drepturi şi revin ploile

Luni temperaturile raman peste cele normale in acesta perioada, cu exceptia nord-estului tarii, unde  continua sa scada usor si se apropie de mediile climatologice. Meteorologii prognozeaza asadar  dupa amiaza de la 9 grade in nordul Moldovei pana la 20 grade in sud-estul extrem. Innorarile vor fi destul dec accentuate in majoritatea regiunilor, insa precipitatiile sunt putine, coar pe arii restrasne ploi slabe sau burnita. Izolat vor fi conditii de ceata iar vantul sufla mai alert in sud.

In Bucureşti, desi vremea nu ne mai rasfata ca saptamana trecuta asteptam totusi o vreme inca usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu maxime de 15, 16 grade. Foarte probabil ziua incepe cu ceata si nori josi, apoi soarele se arata printre nori, dar spre seara norii castiga din nou teren si trecator s posibil sa ploua slab. Vantul sufla cel mult moderat.

Marti vremea este destul de mohorata in sudul si in estul tarii dar partial si in centru, zone in care norii josi acopera cerul in cea maimre parte a zilei si local vor fi local ploi slabe si burnita. In celelalte regiuni soarele se arata printre nori si doar izolat sunt posibile ploi slabe. Vantul sufla putin mai alert in susd si in sud-est. Temperaturile maxime se vor situa intre 9 grade in nordul Moldovei si 17 grade vest, in centru dar si in sud-estul extrem.

Si in Capitala va fi o vreme inchisa, cu multi nori josi ce acopera cerul mai toata ziua si conditii de burnita. vanrtul sufla moderat iar dupa-amiaza termometrele arata maxime de 13, 15 grade, cu pana la 3,4 grade peste normalul datei din calendar.

Miercuri temperaturile raman foarte apropiate de cele din ziua precedenta, adica usor mai mari decat ar fi normal la aceasta data. Cerul e incarcat de nori mai toata ziua. mai ales spre seara dar si in noatea de miercuri spre joi ploua slab in vest, in nord si in centru si local in celelalte regiuni. Si tot in timpul noptii, in zona de munte, mai ales in nordul Carpatilor Orientali, astept si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat vor fi conditii de ceata. Vantul nu face excese iar maximele se vor situa in general intre 10, 11 grade in nordul Moldovei si pe litoral si 16, 17 grade local, in vestul si in si in centrul tarii.

In Bucureşti soarele e foarte scump la vedere, se ascunde mai toata ziua dupa un strat de nori josi, din care, mai ales spre seara, cade burnita sau ploua slab. Vantul nu trece de moderat iar dupa amiaza termometrele arata maxime in jur de 14 grade.

De joi vremea de toamna tarzie insista sa-si reintre in drepturi. Temperaturile scad si cerul e mai mult acoprit de nori ce temporar lasa ploi slabe sau burnita. Maixmele se vor situa intre 4,5 grade in nordul Moldovei si si in depresiuni si cel mult 14 grade in Oltenia. De vineri pana la finalul saptamanii temperaturile se vor situa in jurul valorilor normnale pentru aceasta data, adica in general intre 6 si 13 grade. Temporar va ploua in majoritatea regiunilor, iar la munte vor fi si precipiatii sub forma de lapovita si ninsoare.