PROGNOZA METEO pe trei zile: Ultima săptămână din noiembrie aduce frig şi ninsori

PROGNOZA METEO. Vremea devinefriguroasă, iar vântul va bate cu putere în următoarele zile. De asemenea, ploile care vor cădea se vor transforma în lapoviţă şi, în unele zone, chiar în ninsoare.

23 nov. 2013, 14:39
PROGNOZA METEO pe trei zile: Ultima săptămână din noiembrie aduce frig şi ninsori

Duminică, vremea va fi mohorâtă în toată ţara, dar rămâne încă destul de cald pentru data din calendar. În cursul zilei, ploua local în vestul, sud-vestul şi nordul ţării şi pe alocuri în restul zonelor, iar dimineaţa în zonele joase va mai fi putina ceaţă. Noaptea, aria ploilor va cuprinde toată ţara, iar cantităţile de apă vor fi mai importate, depăşind 20…25 l/mp, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali. În special în a doua parte a nopţii, la munte ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar spre dimineaţă precipitaţii mixte vor fi posibile şi în nord-vestul teritoriului. Totodată, noaptea vântul începe să prindă putere. Temperaturile maxime vor pleca de la 8 grade în estul Transilvaniei şi se opresc la 17 grade în Dobrogea şi sud-estul Munteniei.

În Capitală, duminică, vremea va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit, cu 13…15 grade în orele amiezii, cu toate că norii vor domina cerul şi din când în când scutura câţiva stropi de ploie.

Citeşte şi Prognoza meteo: Vin ninsorile la Bucureşti. Află când şi cât de mare va fi stratul de zăpadă

Luni, vremea începe să se răcească, iar această răcire se va resimţi mai ales în jumătatea de nord-vest a ţării. Cerul va fi înnorat şi sunt aşteptate, ziua, precipitaţii mixte în vest, centru şi nord şi îndeosebi la munte, pentru că noaptea acestea să se mute în regiunile sudice şi sud-estice unde vorbim încă despre ploi şi trecător lapoviţă. În zona Carpaţilor Orientali sunt aşteptate cantităţile mai importante de zăpadă, iar vântul va fi destul de nervos în regiunile extracarpatice, dar mai ales la munte va sufla tare şi trecător va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi dealurile Crişanei şi 14 grade în Dobrogea.

COMANDAMENT DE IARNĂ: Vin ninsorile, luni va fi emis COD GALBEN

Temperaturile scad şi în zona Bucureştiului, luni, unde la amiază nu vor fi mai mult de 11 grade. Norii vor domina cerul, vântul şi face simţită prezenţa, dar din când în când este posibil să se zărească şi câteva raze de soare. Spre seară, în schimb, şi mai ales noaptea începe să plouă şi trecător va fi lapoviţă.

Încă o veste proastă de la meteorologi: vine poleiul!

Marţi, vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros şi cad precipitaţii în special în jumătatea de sud a ţării. Vorbim despre lapoviţe şi ninsori în Oltenia şi Muntenia, mai ales ploi în Dobrogea, în timp ce în restul zonelor predomina ninsorile. Vântul va continua să fie agitat în est, sud-est ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi de la -1 grad în estul Transilvaniei până la 8 grade pe litoral.

Va fi din ce în ce mai frig şi în Bucureşti, marţi, unde mercurul in termometre se opreşte peste zi la 3…4 grade. Ziua vor fi lapoviţe, ninsori şi poate câţiva stropi de ploaie, dar seara şi noaptea vorbim numai despre ninsoare. Vântul are şi el din când în când unele răbufniri nervoase, accentuând senzaţia de rece.

Citeşte şi Frig de crapă pietrele. Temperaturile scad cu până la 20 de grade Celsius

Miercuri şi joi, meteorologii anunţă o vreme destul de rece, cu temperaturi negative noaptea în toată ţara, iar ziua abia daca se mai ating 5 grade plecând de la numai minus 4 grade în zonele depresionare. Miercuri continuă să ningă în jumătatea de sud a ţării, pentru că spre sfârşitul săptămânii precipitaţiile să prefere regiunile intracarpatice şi zona de munte, unde sunt aşteptate ninsori, dar şi lapoviţe sau ploi, pentru că weekendul viitor vremea se mai încălzeşte.