PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vin ninsorile, se anunţă viscol în mare parte din ţară

Publicat: Marţi, 03 Ianuarie 2017 16:12 // Actualizat: Marţi, 03 Ianuarie 2017 16:12 // Sursa: romaniatv.net

Ninsorile cuprind treptat întreaga ţară, astfel că spre sfârşitul săptămânii vom avea viscol în mare parte a arcului extra-carpatic.

Miercuri, în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, iar în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi în Maramureş ninsorile vor fi importante cantitativ şi vor determina depunerea unui strat mai consistent de zăpadă. În restul teritoriului cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în regiunile nord-vestice, estice şi la munte, iar în Carpaţii Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni va fi tare si temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade in Oltenia. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

În Bucureşti, miercuri, cerul, variabil ziua, va avea înnorări în cursul nopţii, când trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, în ţară, vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în sud, trecător şi lapoviţă sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi de răsărit. În cea de a doua parte a intervalului aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice şi sud-estice, iar vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi spulberată şi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade regiunile estice.

În Bucureşti, joi, cerul va fi mai mult noros si, mai ales noaptea va ninge, iar vântul se va intensifica şi va viscoli ninsoarea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Vineri, în ţară, vremea se va răci accentuat, devenind geroasă mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În regiunile extracarpatice si în zona Carpatilor Orientali si Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, local si temporar va ninge, iar în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte, vântul va avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -13 si -3 grade. (-15...-16 grade in centrul tarii si -1 grad in sud)

În Bucureşti, vineri, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări ziua când va viscoli şi va spulbera zăpada. Temperatura maximă va fi de -5...-3 grade.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
18 Oct
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H