PROGNOZA METEO pe trei zile: Vine gerul! Temperaturile scad până la minus 14 grade

PROGNOZA METEO. După zilele cu ninsori abundente şi viscol, meteorologii anunţă că vremea se va răci accentuat, coborând cu ceva grade sub limita de îngheţ. Din păcate, ninsorile şi viscolul se vor întorc de miercuri, dar durata lor va fi mai redusă.

27 ian. 2014, 14:59
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vine gerul! Temperaturile scad până la minus 14 grade

PROGNOZA METEO. Marţi tot rece va fi vremea, cu maxime la amiază de la minus 9….minus 8 grade în nordul Moldovei, unde persistă gerul bună parte din zi, şi doar pe alocuri în regiunile intracarpatice temperatura trece de limita îngheţului, maxima va fi de aproximativ 1 grad. Temporar mai ninge în Moldova, dar foarte slab, pe alocuri apar câteva ninsori şi prin Maramureş sau zona de munte, însă abia în a doua parte a nopţii ce urmează aria ninsorilor se extinde în sudul şi sud-vestul ţării, unde şi vântul devine tot mai intens, rafalele depăşesc izolat 50…60 km/h. În sud-estul Dobrogei însă, precipitaţiile vor fi mixte, apar deci condiţii pentru depuneri de polei, o problemă în plus pentru participanţii la trafic.

În Capitală, marţi rămâne destul de frig, minus 5…. minus 4 grade vor fi la prânz, în condiţii de cer mai mult noros. Însă ninsoarea şi vântul alert îşi fac apariţia abia după căderea nopţii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Miercuri este ziua în care aşteptăm al doilea episod de viscol din acest an, în cursul zilei va ninge în toate zonele ţării, iar noaptea ninsorile se vor retrage treptat către jumătatea estică a teritoriului. În regiunile sudice şi de sud-est, ninsorile vor fi mai abundente, pe alocuri cantităţile de precipitaţii depăşesc 15…20 l/mp, şi stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Totodată, vântul va sufla cu putere în jumătatea de sud-est a ţării şi la munte, cu rafale de peste 50…60 km/h, viscolind şi troienind din nou zăpada, iar vizibilitatea va fi redusă. Mai mult, în prima parte a zilei pe litoral şi în sudul Dobrogei vor fi precipitaţii mixte, deci pe alocuri vor fi favorizate depunerile de polei.

PROGNOZA METEO Miercuri, în Bucureşti va fi frig, cel mult minus 4 grade vor indica termometrele la amiază şi va ninge toată ziua, va ninge şi în noaptea următoare, şi se va depune un strat gros de zăpadă peste cel deja existent.  Vântul va fi şi el tot mai puternic, rafalele vor depăşi 50…55 km/h, zăpada va fi deci puternic viscolită şi spulberată. Abia după miezul nopţii intensitatea fenomenelor începe să se diminueze treptat.

PROGNOZA METEO. Joi va fi vreme rece în majoritatea regiunilor, în est gerul nu se înmoaie deloc peste zi, minimele zilei nu depăşesc minus 14 grade în nordul Moldovei, iar dimineaţa temperaturi sub limita gerului persistă şi în centru şi est. În regiunile extracarpatice rămâne cer acoperit de nori, local înca mai ninge slab, cu precădere în orele dimineţii, iar vântul se menţine alert peste zi în sudul Banatului şi al Moldovei, în Bărăgan şi Dobrogea, dar şi pe crestele montane înalte, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În restul ţării însă, înnorările sunt doar trecătoare, soarele se mai iveşte şi el, iar în Dealurile de Vest temperaturile urcă spre 3…4 grade peste limita de îngheţ.

Cât de mult rezistăm la ger? Află cum tremuratul şi „pielea de găină” ne protejează la frig

În Capitală, joi, vremea devine deosebit de rece chiar şi pentru final de Gerar, maxima zilei nu trece de minus 8 grade, iar în noaptea următoare mercurul coboară în tremometre spre minus 15 grade, valori cu 10 grade mai mici decât ar fi normal la această dată. Iar norii încă sunt prezenţi pe cer, ziua mai sunt posibile ninsori slabe, iar vântul încă sufla moderat, accentuând senzaţia de rece.

Vineri va fi foarte frig, gerul nu se înmoaie deloc în estul, sudul şi local în centrul ţării, maximele zilei pornesc de la cel mult între -14…-13 grade în Moldova şi doar în Dealurile de Vest se ating din nou 3…4 grade pozitive. Peste zi soarele împarte cerul cu norii în vestul, centrul şi nordul ţării, şi doar în est şi sud încă persistă înnorările şi pe locuri fulguieşte trecător, iar noaptea apare ceaţă cu depunere de chiciură.

Iar la sfârşit de săptămână temepraturile cresc de la o zi la alta, aşa că până luni ne apropiem de valori normale pentru început de februarie, iar probabilitatea de precipitaţii rămâne redusă. În schimb ceaţa asociată cu chiciură va fi tot mai prezentă.