PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme extrem de caldă, octombrie începe cu valori de peste 30 de grade

Vremea se va încălzi şi temperaturile vor depăşi constant valorile de 30 de grade Celsius în primele zile ale săptămânii viitoare.

RomaniaTV.net
28 sept. 2019, 14:15
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme extrem de caldă, octombrie începe cu valori de peste 30 de grade

Duminică, vremea va deveni caldă pentru sfârșitul lunii septembrie, chiar deosebit de caldă în sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții, dar va avea înnorări temporare, ziua, în nordul teritoriului și la munte, unde izolat și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiuni și 17…18 grade pe litoral. Pe arii restrânse, mai ales în zonele joase din Transilvania, va fi ceață.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Luni, în ţară, vremea va fi în continuare caldă, deosebit de caldă cu precădere în sudul și sud-estul țării. Cerul va avea unele înnorări în regiunile vestice, nordice, centrale, precum și la munte, unde pe arii restrânse, temporar, va ploua slab, în special în a doua parte a zilei și la începutul nopții. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, unde la rafală se vor depăși 70…90 km/h și va sufla în general moderat, ziua, în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori, izolat în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 și 19 grade.

Luni, la Bucureşti, vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Marţi, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie, deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de intervalul anterior. Cerul mai mult senin în cursul zilei, va deveni variabil noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2 grade. Izolat, îndeosebi în zonele depresionare, noaptea va fi ceață.

La Bucureşti, marţi, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie, deși temperatura aerului va marca o scădere ușoară față de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Miercuri, în ţară, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod specific datei în toată țara, chiar deosebit de caldă în sud. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară în vest și nord-vest, unde, doar izolat va ploua slab. Noaptea nebulozitatea se va extinde treptat și va cuprinde jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde, local va ploua și cu caracter de aversă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și local și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…22 de grade pe litoral și 31…32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 7 și 17 grade.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare frumoasă și mult mai caldă decât în mod caracteristic datei. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.


loading...
Partenerii noștri