PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea este în proces de răcire şi vor fi ninsori şi ploi abundente

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă a anului şi precipitaţii abundente.

10 oct. 2015, 15:10
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea este în proces de răcire şi vor fi ninsori şi ploi abundente

PROGNOZA METEO. Duminică, procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cerul va fi noros şi va ploua în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp îndeosebi în estul şi sud-vestul ţării, iar izolat, mai ales la deal şi munte, se vor cumula peste 40…50 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, dar trecător vor fi şi condiţii de polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în nordul şi dealurile Moldovei şi nord-estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în sudul ţării şi la munte, unde local şi temporar se vor depăşi 60…70 km/h, dar trecător şi celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 18 grade în sudul litoralului.

În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade. Înnorările vor persista şi temporar va ploua, moderat cantitativ în prima parte a zilei. Vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze la rafală de peste 55…60 km/h.

Luni, vremea va fi în general închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse în nordul, centrul şi estul ţării, iar în sud-est şi la munte cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 25…30 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali va continua să ningă, iar pe crestele montane din restul ţării, precum şi în nordul şi dealurile Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi temporar 60…70 km/h, în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 15…16 grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi închisă şi deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade. Temporar va ploua, iar vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi în cursul zilei.

Marţi, valorile termice vor marca o creştere în jumătatea de sud-vest a ţării, însă în est vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în nordul Moldovei şi 15…16 grade în sudul Banatului şi Olteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est şi nord. Ploi slabe cantitativ se vor semnala doar pe arii restrânse, iar în zona Carpaţilor Orientali vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în Dobrogea.

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade. Cerul va mai avea înnorări, în special în prima parte a intervalului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

În a doua parte a săptămânii, valorile termice vor continua să crească uşor în majoritatea regiunilor, dar vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 17 grade. Nu vom scapa de ploi, acestea urmând să se extindă în regiunile din jumătatea de vest a ţării, apoi şi în celelalte regiuni.

Citeşte şi ATENŢIONARE METEO: Cod GALBEN de ploi abundente, vânt puternic, frig şi NINSORI