PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea rămâne caldă, iar soarele domină cerul

PROGNOZA METEO. Vremea rămâne frumoasă în următoarea perioadă, cu temperaturi ridicate, în timp ce soarele va domina cerul.

18 feb. 2014, 13:58
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea rămâne caldă, iar soarele domină cerul

PROGNOZA METEO. Miercuri va fi din nou o zi caldă, chiar deosebit de caldă pentru ultima decadă din februarie în regiunile intracarpatice şi în zonele de deal şi de munte. Dar în zonele joase din sudul, estul şi partial centrul ţării, mai ales la începutul zilei, local va fi ceaţă, pe alocuri persistenta şi asociată izolat cu burniţă. În rest însă, va predomina soarele şi doar prin nord-vestul extrem al ţării mai rătăcesc nori ce lasă câţiva stropi de ploaie. La amiază vor fi deci temperaturi de la 4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Moldova şi Oltenia şi 19…20 în Banat şi în dealurile Crişanei şi ale Olteniei. Vântul va fi mai alert nu doar la munte, ci, trecator, şi în sudul Banatului şi pe litoral.

Jos căciulile şi fularele. Vreme de PLAJĂ pe LITORAL la sfârşitul iernii

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri tot caldă rămâne vremea, cu câţiva nori în plus în primele ore din zi, când sunt şi condiţii pentru puţină ceaţă, apoi soarele câştiga teren şi la amiază vor fi 14 grade generoase în termometre, faţă de numai 5 grade, cât ar fi normal, fără strop de ploaie şi fără adiere de vânt.

PROGNOZA METEO. Joi, temperaturile mai scad puţin în regiunile intracarpatice, dar vremea tot caldă rămâne pentru ultima decadă a lunii februarie. Ba chiar, în sud şi sud-est ne mai încălzim un pic, vremea devine deosebit de caldă în această parte a ţării. Prin urmare, la amiază vor fi 7 grade în nordul Moldovei şi nu mai puţin de 20 de grade în Lunca Dunării. Dar nu se anunţă o zi însorită, dimpotrivă, în vest, centru şi nord va fi cer mai mult noros şi local va ploua, în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi şi câteva lapoviţe sau ninsori, iar în restul teritoriului înnorările vor fi doar temporare şi ceaţa dimineţii va fi prezentă numai pe alocuri, sunt mai multe şanse de soare pe parcursul zilei.

Vremea caldă a dat natura peste cap: Copacii au înmugurit şi lebedele au apărut în ţară

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi va fi din nou o zi cu mult mai caldă decât ar trebui la această dată calendaristică, chiar dacă în zori vor mai fi înnorări şi, poate puţina ceaţă, spre prânz predomină soarele şi mercurul din termometre urcă spre 17…18 grade Celsius, mai potrivite pentru mijloc de aprilie decât pentru o luna de iarnă.

PROGNOZA METEO. Vineri tot caldă rămâne vremea, chiar deosebit de caldă în vestul şi centrul ţării, dar şi în zona de munte. În regiunile extracarpatice însă, temperaturile mai scad puţin faţă de ziua precedentă, astfel că amiaza vine cu valori de la 7 grade în Moldova până la 17 grade în dealurile de Vest. Din nou, nu se aşteapta o zi însorită, cerul va avea înnorări, pe alocuri va burniţa sau va ploua slab, iar în sudul ţării şi vântul va fi ceva mai agitat, aşa că ceaţa va mai fi de interes doar izolat, prin zonele joase de relief.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri va fi mai cald decât în mod normal la această dată, deşi termometrele pierd şi aici câteva grade faţă de joi. Şi aceasta pentru cî norii predomină, iar vântul suflă şi el ceva mai alert, aşa că la amiază termometrele vor indica valori în jurul a 11 grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă remarcăm o tendinţă de uşoară scădere a temperaturilor la nivelul întregii ţări, dar vremea se menţine în general mai caldă decât ar trebui. La prânz temperaturile se vor încadra într-un ecart de la 5 la 14 grade, deşi cerul va avea înnorări accentuate şi temporar va ploua în toată jumătatea de vest a ţării, iar la nivel local şi în rest. La munte, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, vor fi precipitaţii mixte. Pe crestele mai înalte de munte, ca şi în nordul Moldovei, vântul va fi agitat.

PROGNOZA METEO, tendinţa. În următoarele zile, temperaturile diurne vor continua să scadă, apropindu-se de normalul termic al sfârşitului de februarie, iar ploile vor fi în continuare prezente în aproape toată ţara, mai ales duminică şi luni.