PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine închisă cu ploi şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarele zile, vremea continuând să fie închisă, cu ploi şi vânt.

05 mart. 2014, 15:09
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine închisă cu ploi şi vânt

PROGNOZA METEO. Ziua de joi nu aduce, din păcate, nici o schimbare în tabloul meteorologic de la noi din ţară. Vorbim despre aceeaşi vreme mohorâtă în toate zonele şi despre ploi pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice şi pe spaţii mai restrânse în rest. Izolat, în sudul teritoriului ploile vor fi mai abundente, iar în zona montană înaltă continuă precipitaţiile mixte. De altfel, şi vântul rămâne mai agitat în sud-estul ţării şi la munte, iar în orele amiezii termometrele strâng valori agreabile în nord-vest şi centru, respectiv 15 grade, plecând de la cel mult 5 grade în nord-est.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de PAŞTE şi 1 MAI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, cerul rămâne acoperit de aceeaşi pătură groasă de nori şi plouă. În plus, vântul este destul de agitat, sporind senzaţia de rece, desi maxima tervica se va situa in jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se menţine în general închisă, dar caldă în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde la amiază termometrele vor arăta aproximativ 14 grade plecând de la 6 grade în Moldova. Cerul va fi înnorat şi plouă pe arii extinse în regiunile extracarpatice şi ceva mai puţin în restul zonelor, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul continuă să-şi facă simţită prezenţa în sud-est şi la munte, furând astfel câteva grade din termometre.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ploaia continuă şi pe parcursul zilei de vineri, în timp ce vântul mai dă uşoare semne de agitaţie. În aceste condiţii, peste zi termometrele nu vor strânge mai mult de 2 grade faţă de cele 5…6 grade ce se vor înregistra în orele dimineţii.

PROGNOZA METEO. Se pare că nu scăpăm de vremea mohorâtă nici sâmbătă când va mai ploua, deşi slab cantitativ, pe arii extinse în regiunile sudice şi local în rest. În zona montană cad lapoviţe şi nisnsori, iar la atitudini mai mici chiar şi câteva ploi. Vântul are din când în când unele răbufniri nervoase prin sud-est şi la munte, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în sud-est şi 15 grade în vest şi nord-vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Dacă aveţi drumuri de făcut sâmbătă, umbrela este cel mai important accesoriu pentru că norii nu se dau duşi de pe cer şi din când în când mai scutură ploi slabe. Vântul atinge cote moderate şi pentru ca temperaturile, cel puţin la orele prânzului, sunt destul de modeste, respectiv 6…7 grade, senzaţia de rece va fi uşor accentuată.

PROGNOZA METEO. Duminică ploile se restrâng către Moldova, Transilvania şi Oltenia, dar îşi mai fac puţin apariţia şi prin celelate zone. Noaptea, în schimb, aria precipitaţiilor va fi din nou în extindere peste regiunile sudice şi sud-estice şi, foarte important, ploile încep uşor, uşor să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, chiar şi la altitudini mai joase, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Pentru că răcirea vremii continuă şi în primele zile ale săptămânii viitoare, meteorologii anunţă precipitaţii mixte, mai ales în jumătatea de sud a ţării, unde cantităţile de apă pot fi mai importante, iar la munte va continua să ningă. Prin urmare, în orele amiezii temperaturile nu vor depăşi 1…2 grade în partea de sud-est a ţării mergând până la 12…14 grade în regiunile vestice, ce vor fi mai ferite de pătrunderea masei de aer rece.