PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi apar ninsorile

Publicat: Duminică, 24 Noiembrie 2013 16:41 // Actualizat: Duminică, 24 Noiembrie 2013 16:41 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru următoarele zile o vreme de început de iarnă, cu temperaturi scăzute şi precipitaţii care se vor transforma în lapoviţe şi chiar ninsori.

Foto: northcoastcafe.typepad.com

Citeşte şi Avertizare meteo: Vremea se răceşte accentuat şi va ninge. Cum s-au pregătit autorităţile pentru iarnă

Luni începe răcirea vremii şi temperaturile nu cresc peste zi cu mult peste cele din zori, acestea oscilând între 4 şi 14 grade. Prin urmare, în vestul, centrul şi nordul ţării treptat ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare, iar la munte, mai ales în Carpaţii Orientali, încă se mai adună 15 l/mp. Tot în zona de munte, dar şi în nordul Moldovei vântul suflă în continuare cu putere, în rafale de peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea. În sud şi sud-est, peste zi mai apare şi soarele, vântul sprinten de vest mai alungă norii, dar aceştia devin tot mai insistent în noaptea următoare, când ploile sunt din nou prezente pe alocuri şi, trecător, chiar câteva lapoviţe. Iar vântul suflă şi el mai alert, cu până la 55-65 km/h în est şi sud-est.

Luni, în Capitală, în timpul zilei vântul suflă dinspre vest şi mai risipeşte norii, dar pentru scurtă vreme, căci noaptea cerul se acoperă din nou şi trecător plouă slab. Temperatura aerului, deşi puţin mai scăzută faţă de zilele precedente, încă nu devine neplăcută, vorbim despre 12....13 grade în orele amiezii, dar apoi vremea se răceşte şi în Bucureşti.

Încă o veste proastă de la meteorologi: vine poleiul!

Marţi răcirea vremii continuă, mai ales în regiunile extracarpatice. În sud-vestul şi sudul ţării norii stau adunaţi, ninge în Banat şi Oltenia, în Muntenia predomină lapoviţa şi ninsoare, iar în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte. În celelalte regiunii însă, doar izolat mai ninge slab, iar cerul se limpezeşte treptat de nori şi apare soarele. În schimb, vântul rămâne destul de alert, suflă moderat în mare parte din ţară, iar în est, sud-est şi la munte, încă are intensificari. Iar temperaturile amiezii pornesc de la numai 1...2 grade în regiunile nordice, cel mai probabil în Bucovina, şi numai pe litoral încă ating 7...8 grade.

În Bucureşti, marţi, vremea se răceşte simţitor, termometrele nu indică mai mult de 5...6 grade la prânz, ploile de peste zi se transformă noaptea în ninsori slabe, iar vântul suflă moderat.

Miercuri vorbim deja despre vreme rece pentru final de noiembrie. În zori temperaturile vor fi sub limita de îngheţ în mare parte din ţară, iar la amiază vorbim tot despre valori negative în nordul Moldovei, nu mai mult de minus 3 grade, în timp ce în rest, la câmpie şi podiş, se mai ating 3...4 grade peste zero. Ca aspect însă, vremea va fi frumoasă în mare parte din ţară, soarele străluceşte pe cer mare parte din zi şi doar prin sud-vest şi sud încă ternează nori ce lasă local ninsori slabe, poate şi câte o lapoviţă. Iar vântul continuă să sufle agitat prin regiunile estice şi sud-estice.

În Bucureşti, miercuri dimineaţă vor fi câteva grade sub limita de îngheţ, iar peste zi nu se depăşesc 3...4 grade Celsius, aşadar va fi o vreme rece pentru data din calendar. Iar norii mai zăbovesc pe cerul favorabil ninsorii slabe pe parcursul zilei. Cu vânt din ce în ce mai slab.

Dimineaţa de joi va fi una rece, chiar geroasă în anumite zone din ţara. În zorii zilei de joi vor fi temperaturi uşor sub minus 10 grade în estul Transilvaniei şi 0 grade numai izolat, în sud - vestul extrem. Iar la amiază termometrele vor indica valori între minus 3 şi cel mult 7 grade. Va fi vreme rece, aşadar, pentru această dată, însă frumoasă ca aspect în sud şi sud-est, unde predomină peste zi soarele, dar cu dinţi, mai ales că şi vântul încă dă semne de agitaţie. În vest, centru şi nord însă, norii sunt mai prezenţi şi mai scutură câţiva fulgi de nea. Dar tendinţa este ca vremea să se mai încălzească, uşor şi treptat, pe parcursul zilelor de weekend, iar precipitaţii mixte să mai apară doar trecător.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
meteo meteo in tara ninsori bucuresti prognoza meteo vremea vremea in bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 23:18
Votează email 0 email
...intervalului de prognoză. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor predomina ninsorile. Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile CRIŞANA Pe parcursul primei săptămâni, până în data de 28 noiembrie, va avea loc o...
25 nov 15:21
...intervalului de prognoză. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor predomina ninsorile. Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile CRIŞANA Pe parcursul primei săptămâni, până în data de 28 noiembrie, va avea loc o...
25 nov 14:52
...tot parcursul intervalului de prognoză. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor predomina ninsorile. Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile CRIŞANA Pe parcursul primei săptămâni, până în data de 28 noiembrie, va avea loc o răcire a vremii,...
25 nov 10:36
Votează email 0 email
...de apă vor cumula pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp. Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70…80 km/h, la...
25 nov 00:01
...de apă vor cumula pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp. Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70…80 km/h, la...
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H