PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi îşi fac apariţie ploile

Mijlocul lunii octombrie aduce o vreme tipică de toamnă, cu vânt, ploi, şi pe alocuri burniţă. Temperaturile la începutul săptămânii nu vor depăşi 22 de grade, dar pe seară se aşteaptă ploi în mai multe regiuni ale ţării.

RomaniaTV.net
13 oct. 2013, 13:34
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi îşi fac apariţie ploile

Luni, temperaturile sunt cele potrivite pentru mijloc de octombrie, de la 15…16 grade pe litoral, până la 22 de grade în regiunile intracarpatice. Iar ploile, slabe cantitativ, îşi fac apariţia pe alocuri în jumătatea de vest a ţării, în timp ce în restul teritoriului izolat va burniţa.

În Bucureşti, de asemenea, sunt înnorări şi, mai ales dimineaţa, din nou este prezentă ceaţa, asociată trecător cu ploaie slabă sau burniţă, dar fără adiere de vânt. Temperatura atinge totuşi până la amiază cele 19…20 de grade potrivite pentru data din calendar.

Citeşte şi Plajă şi baie la munte, în mijlocul lunii octombrie VIDEO

Marţi rămân temperaturi normale pentru a doua decadă a lunii octombrie, de la 15 grade în Delta Dunării până la 22 de grade în câteva localităţi din sudul Banatului şi al Transilvaniei. Însă ploile cuprind întreg vestul şi nord-vestul ţării, şi vorbim despre averse moderate cantitativ şi însoţite de tunete şi fulgere. În celelalte regiuni însă, doar ceaţă, prezentă la nivel local şi asociată cu burniţă, ne ţine atenţia peste zi, căci ploile apar doar pe alocuri, odata cu înserarea. Cât despre vânt, doar pe crestele cele mai înalte începe să dea semne de agitaţie.

În Bucureşti, marţi va fi din nou o zi tipică de toamnă, cu ceaţă şi burniţă dimineaţă şi condiţii ca trecător să plouă slab spre seară. Vântul nu creează însă probleme, iar la amiază, în speranţa unei raze de soare, termometrele vor indica aproximativ 18 grade.

Află Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

Miercuri, norii acoperă cerul în toată ţara şi plouă pe arii extinse, ziua în jumătatea vestică a ţării, unde şi temperaturile scad faţă de ziua precedentă, iar noaptea şi în cea de răsărit. Izolat aşteptăm chiar ploi mai abundente, vântul începe şi el să devină mai alert, iar noaptea în zona de munte ploile se tranformă treptat în lapoviţe sau ninsori, iar vântul suflă tot mai putrenic.

În Capitală, miercuri, norii se tot adună, şi cel mai probabil spre seara şi în noapte următoare, încep şi ploile, iar vântul devine moderat. Maxima de temperatură urcă spre 19…20 de grade în orele amizeii.

Joi, temperaturile scad în mare parte din ţară, astfel că la amiază vor fi doar 11 grade în Dealurile de Vest, în depresiuni şi în nordul Moldovei, iar în sudul ţării abia se mai ating 18 grade. În est şi sud-est norii acoperă cerul şi plouă pe săturate toată ziua, abia noaptea ploile se mai domolesc, însă în rest înnorările vor fi doar temporare şi local mai plouă slab. În plus, şi vântul devine alert în mare parte din ţară, iar la munte va sufla tare şi precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În weekend ne încălzim uşor de la o zi la alta, iar ploile doar vineri mai sunt de interes pentru locuitorii din nordul ţării, în rest vremea se îndreaptă.


loading...