PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi vin ploi şi ninsori

PROGNOZA METEO. Iarna începe să se facă simţită în ţară, iar vremea devine închisă şi se răceşte uşor în unele regiuni. Precipitaţiile vor apărea atât sub formă de ploi, cât şi ca ninsori.

20 ian. 2014, 15:17
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi vin ploi şi ninsori

Marţi, meteorologii prognozează vreme în general închisă şi în uşoară răcire în toate regiunile. În Moldova, acolo unde e mai frig, va ninge, mai ales seara. În celelalte regiuni temperaturile sunt încă peste cele normale şi va ploua pe arii extinse. Va ninge local şi în zonele montane înalte. Pe arii restrânse, mai ales în est, se va depune polei. Vântul suflă mai tare în sud şi în sud-est şi, bineînţeles, la munte. Temperaturile maxime pleacă de aproximativ 3 grade în nordul Moldovei până la 12, 13 grade în Dealurile de vest.

Vreme închisă este marţi şi în Capitală, cu ploaie din când în când, dar şi temperaturi ce se menţin peste cele normale. Vântul nu face excese, iar maximele se vor situa în jur de 5 grade, mai cald decât în mod obişnuit.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Vremea se va menţine în general închisă şi miercuri, iar în majoritatea regiunilor va continua să se răcească. Vor fi precipitaţii slabe în cea mai mare parte a ţării. În zona de munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, în nord-vest şi centru vor fi precipitaţii mixte, iar restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Izolat se va depune polei. Vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice şi de răsărit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în nordul Moldovei şi 11…12 grade în Oltenia şi vestul Munteniei.

Miercuri, aceeaşi vreme de toamnă continuă să ne supere în Bucureşti. Chiar dacă încă e destul de cald pentru un miez de ianuarie, cu o valoare maximă de 7 grade, ploile se arată peste zi când şi când, spre deosebire de soare, care rămâne ascuns sub pătura de nori.

Joi, răcirea continuă în cea mai mare parte a ţării, până la valori termice situate în jurul mediilor multianuale ale acestei perioade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, cu caracter local în majoritatea regiunilor. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat în sud, în est şi la munte şi în general slab în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în nordul Moldovei şi 9…10 grade în Oltenia şi sudul Banatului.

Joi se răceşte în Capitală. Norii rămân compacţi, apar precipitaţii mixte, vântul se înteţeşte, iar temperatura nu mai trece de 3-4 grade.

Vineri, temperaturile ating valorile fireşti pentru această perioadă. Cerul va fi noros, precipitaţiile nu lipsesc, de la ploi până la ninsori. E drept, vorbim de precipitaţii puţine. În sud şi est vineri însă vor fi pe arii extinse şi doar local în partea de vest a ţării. Vântul devine tăios în sud-vest şi în nord-est, ca şi la munte. Maximele vor fi între minus 4 şi 4 grade în general, dar nopţile urmează să aducă gerul în multe regiuni, cu valori şi sub minus 15 grade.