PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se răceşte treptat în toată ţara

Vremea va fi într-un continuu proces de răcire în zilele următoare, în întreaga ţară. Precipitaţiile rămân, însă, la un nivel destul de scăzut, condiţiile de ninsoare fiind reduse.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 17:07
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se răceşte treptat în toată ţara

Marţi, vremea va intra într-un proces de răcire care se va resimţi treptat în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări, şi, pe arii restrânse, se vor înregistra ninsori slabe mai ales în prima parte a zilei în estul şi în sudul teritoriului, precum şi la munte. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, dar mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7 grade în vestul Olteniei.

Vremea se raceste si in Bucuresti. În primele ore ale zilei cerul va mai avea înnorări şi vor fi condiţii de ninsoare slabă, apoi se va arata soarele. Vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade.

CITEŞTE ŞI: RROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea până în sărbători

Miercuri vremea va fi rece pentru această dată, geroasă în special dimineaţa în nord şi centru. Se arata soarele, dar cerul ramane innorat in regiunile estice, unde temporar vor cădea precipitaţii, predominant ninsori şi izolat vor fi condiţii de polei. La munte va ninge. Vântul va mai avea intensificări la munte, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade în Transilvania şi 3 grade în sudul Banatului, Olteniei şi Munteniei. Dimineaţa, în zonele joase, cu precădere din jumătatea vestică a teritoriului, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti vremea se menţine rece pentru această dată, cu cel mult 1…2 grade in termometre pe tot parcursul zilei. Se vede si doarele, dar după-amiaza şi noaptea isi fac aparitia cativa nori, insa condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul nu pune probleme.

Joi, in estul şi sud-estul ţării, cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, ziua va fi insorita, mai putin în nord-vest şi centru, unde se arata cativa nori dar numai izolat la munte sunt asteptate fulguieli. Vântul este mai agitat în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Oltenia.

Deasupra Capitalei cerul va fi mai mult acoperit de nori, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse. Vântul sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade.

Spre sfârşitul săptămânii şansele de precipitaţii rămân reduse, iar precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ. În schimb în cursul nopţilor şi dimineţilor, în zonele joase se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade.