PROGNOZA METEO pe trei zile în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o răcire uşoară a vremii, însă temperaturile rămân peste mediile pentru luna februarie.

17 feb. 2014, 14:39
PROGNOZA METEO pe trei zile în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Marţi aşteptăm o zi caldă în aproape toata ţara, deşi maximele termice vor fi ceva mai scăzute decât luni în partea de sud şi sud-vest a ţării. Acestea vor pleca de la 7 grade în estul Transilvaniei şi se vor opri la 18 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab pe arii restrânse în Transilvania şi cu totul izolat în restul zonelor, în timp ce la munte, trecător, mai vorbim încă despre lapoviţe sau ninsori sporadice. Tabloul meteorologic al zilei este completat de ceaţă, posibil asociată cu burniţa şi prezentă local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest, în special în prima parte a zilei. Vântul rămâne destul de liniştit, mai puţin în zona montana înaltă unde este mai nervos.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi nu va mai fi o zi tot atât de caldă ca cea de luni, termometrele vor strânge totuşi valori peste normalul perioadei, adică în jur de 10 grade. Ziua începe cu ceaţă, dar spre amiază se zăreşte printre nori şi soarele, iar vântul nu se simte.

PROGNOZA METEO. Miercuri se anunţă o vreme caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Soarele domină cerul, mai puţin în zonele joase de relief din sud şi est, unde în special dimineaţa va fi acoperit de nori joşi şi de ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Ceaţa îşi face apariţia şi în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse şi pentru scurt timp. Vântul este ceva mai sprinten în zona de munte şi trecător în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Moldova şi 19…20 de grade în dealurile Banatului şi ale Crişanei.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi vremea de Paşte

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, de o vreme caldă pentru această perioadă din an se vor bucura locuitorii Capitalei. Soarele se arată în orele amiezii, după ce se va risipi ceaţa matinală şi va urca mercurul în termometre spre 11…12 grade.

PROGNOZA METEO. Joi, temperaturile scad cu până la 7 grade în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi acoperit de nori şi plouă slab în Crişana, Maramureş şi pe arii restrânse în Banat, Transilvania şi Moldova. În zona montană înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, trecător, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În schimb, în restul zonelor se mai încălzeşte puţin, aşa că vom vorbi de o vreme deosebit de caldă, în condiţiile în care soarele împarte cerul cu norii, iar dimineaţa pe alocuri este ceaţă. Maximele termice se vor situa între 7 grade în nordul extrem al teritoriului şi 20 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temperaturi extrem de ridicate pentru data din calendar sunt anunţate joi. Amiaza vine cu 17….18 grade, în condiţiile în care soarele pune stăpânire pe cer, după ce dimineaţa vor fi câteva ore cu ceaţă, dar vântul mai sprinten o va risipi.

PROGNOZA METEO. Ultimele zile ale săptămânii vor aduce temperaturi în scădere uşoară şi treptată, ce se vor apropia de cele normale pentru ultima decadă a lunii februarie. Totodată, se înmulţesc şi ploile, la început mai ales în jumătatea de vest a ţării, apoi şi în celelate zone. Weekend-ul vine cu maxime cuprinse între 3 şi 13 grade, uşor mai ridicate pe parcursul zilei de vineri în vest şi centru.