PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o scădere uşoară a temperaturilor, iar pe cer îşi pot face apariţia ploile slab cantitativ.

19 feb. 2014, 15:26
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte

PROGNOZA METEO. Joi, în sudul şi sud-estul ţării, temperaturile mai cresc, iar vremea devine deosebit de caldă, în timp ce în restul teritoriului se simte o uşoară răcorire faţă de ziua precedentă, dar va fi în continuare mai cald decât ar trebui. Prin urmare, la amiază termometrele vor indica 7 grade în nordul Moldovei şi 19 în Lunca Dunării, temperaturi cu peste 10 grade mai mari decât normele datei calendaristice. Dar nu se anunţă o zi frumoasă ca aspect, căci în vest, centru şi nord predomină norii şi local plouă slab, pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali pot fi şi lapoviţe sau ninsori. În sud şi sud-est doar trecător se perindă norii pe cer şi ceaţa dimineţii îşi face apariţia numai pe alocuri, aici soarele este mult mai prezent şi ploile apar abia după căderea nopţii şi atunci numai izolat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, va fi, de asemenea, mult mai cald decât ar trebui, temperatura aerului la amiază va atinge 16…17 grade mai potrivite pentru mijloc de aprilie decât pentru final de februarie. Iar ca aspect, în zori poate să fie puţină ceaţă, dar se risipeşte repede şi peste zi doar trecător se mai ascunde soarele după nori, fără precipitaţii şi fără vânt.

PROGNOZA METEO. Vineri va fi în continuare mai cald decât at trebui, iar în vest, centru şi zona de munte vorbim chiar despre o vreme deosebit de caldă, mai ales în Dealurile Vestice, unde temperaturile se avântă spre 16 grade la amiază, pornind de la 7 grade în Moldova. Dar nici ziua de vineri nu va fi însorită, predomină norii în întreaga ţară, dar numai izolat lasă câte o burniţă sau ploaie slabă. Abia după căderea nopţii în vest şi nord-vest ploile se extind, însă tot slabe cantitativ rămân. În sud vântul suflă mai alert pe parcursul zilei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Deşi temperatura mai scade faţă de ziua precedentă, tot cald va fi şi vineri. Aproximativ 10 grade Celsius vor indica termometrele în orele amiezii, faţă de 6 cât ar fi normal pentru ultima decadă din februarie. Dar va fi cer mai mult noros şi, în plus, vântul va sufla mai alert pe timpul zilei.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă temperaturile continuă să scadă uşor în majoritatea regiunilor, dar încă rămân mai ridicate comparativ cu normele perioadei, cu valori de la 5 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în Transilvania. Însă norii nu se dau duşi, continuă să acopere cerul în majoritatea regiunilor şi plouă în toată jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea ploile cuprind întreg teritoriul. La munte vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar vântul se arată mai agitat în nordul Moldovei, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri temperatura va fi puţin mai ridicată decât ar fi normal la această dată, cu aproximativ 9 grade la amiază, în condiţii de cer noros şi ploi temporare.

PROGNOZA METEO. Duminică va fi în general mai cald decât ar trebui pentru data din calendar, chiar dacă în jumătatea nordică a ţării temperaturile continuă să scadă uşor. Iar cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab, local în vest şi nord şi ceva mai puţin în rest. La munte vorbim din nou despre precipitaţii mixte. Vântul va fi alert în vestul şi sud-vestul ţării, ca şi pe crestele înalte de munte. În aceste condiţii, la amiază vor fi cel mult 3 grade în nordul Moldovei, în timp ce în Oltenia şi Muntenia încă se ating 12 grade Celsius.

Dar de luni, temperaturile cresc uşor de la o zi la altă, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se menţine semnificativa la început de săptămână, însă acestea vor fi slabe şi îşi vor face apariţia doar pe alocuri.