PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu ninsori la munte

PROGNOZA METEO. Cerul devine noros în următoarele zile şi deşi temperaturile se menţin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe alocuri vor apărea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

09 ian. 2014, 15:31
PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu ninsori la munte

Sâmbătă vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări în vest şi nord, unde local, spre seara şi în noaptea următoare, va ploua, iar în zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. Cu totul izolat vor fi şi condiţii de polei. În restul teritoriului, soarele preia controlul, dar ăn zonele joase, mai ales din sud-est li din sudul extrem, va mai fi ceaţă, îndeosebi în zori de zi. Pe crestele înalte de munte vântul continuă să sufle mai alert, iar la amiază vor fi temperaturi de la 2 grade în depresiuni până la 12 grade în regiunile sudice.

Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo EXTREME

În Bucureşti, sâmbătă va fi cu mult mai cald decât în mod obişnuit în prima jumătate a lunii ianuarie, la amiază temperatura va fi de aproximativ 10 grade Celsius. Iar ziua se anunţă destul de însorită, deşi în zori încă sunt condiţii pentru puţină ceaţă.

Duminică tot caldă rămâne vremea, cu maxime termice de la 3 grade în centrul ţării până la 12…13 grade în sud-est. Ca aspect, vor mai fi înnorări şi ploi în nordul şi izolat în centrul ţării, dar şi în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va fi mai agitat. În rest, doar temporar soarele se ascunde după nori şi precipitaţiile lipsesc, iar condiţii de ceaţă mai sunt doar dimineaţa în sud-est şi în sudul extrem al ţării.

În Bucureşti rămâne vreme caldă şi duminică, cu temperaturi mult peste normele climatologice ale perioadei, 10…11 grade vor indica termometrele la amiază. Peste zi soarele va fi destul de prezent, chiar dacă din când în când se mai ascunde după cei câţiva nori rătăciţi pe cer. Nu se aşteaptă însă precipitaţii, căci vântul suflă moderat dinspre vest şi limpezeşte atmosfera.

În prima zi a săptămânii care urmează tot caldă rămâne vremea, deşi temperaturile mai scad puţin. Luni la prânz vor fi maxime între 2 şi 9 grade la scara întregii ţări, iar ziua se anunţă în general însorită în majoritatea regiunilor. Doar în nord vor mai fi unele înnorări şi în Carpaţii Orientali, mai ales dimineaţa, încă sunt fulguieli trecătoare, în timp ce în vest şi sud, la câmpie, izolat mai este posibil să apară ceva ceaţă. Tendinţa este ca abia în a doua parte a săptămânii temperaturile să mai scadă, dar nu sub valorile normale pentru mijloc de ianuarie, iar  precipitaţiile vor fi şi ele prezente local şi temporar, mai ales în vest, centru şi nord.