PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme rece, dar frumoasă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme frumoasă pentru ultimele zile ale săptămâni, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal şi cu un cer senin.

12 dec. 2013, 14:08
PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme rece, dar frumoasă

Vineri se anunţă temperaturi puţin mai ridicate decât normele în zonele de deal şi de munte, unde se anunţă o zi însorită, în timp ce în nord-vest şi centru local vremea va fi rece, cu temperaturi negative chiar şi ziua, căci norii joşi persistă pe parcursul zilei şi se menţin condiţiile de ceaţă. Înnorări vor fi şi în estul şi sud-estul ţării, dar numai temporar, iar precipitaţiile, slabe, mixte, mai sunt prezente doar pe alocuri, la începutul zilei, în Dobrogea. Vântul rămâne şi el potolit, iar maximele zilei pornesc de la -5…-4 grade în estul Transilvaniei, însă ating şi 6…7 grade în Subcarpaţii Moldovei şi în Dealurile Crişanei.

În Bucureşti, vineri, în orele dimineţii încă mai sunt înnorări, dar cerul se limpezeşte repede şi la amiază predomină soarele, vântul nu se agită deloc, iar maxima zilei atinge aproximativ 5 grade Celsius.

Sâmbătă se menţin temperaturi apropiate de norme în mare parte din ţară, iar la deal şi munte şi local în sudul ţării va fi chiar mai cald decât ar trebui. Iar ziua se anunţă în general însorită, cu câţiva nori în plus, din când în când, în estul ţării, şi doar în nord-vest şi în vestul extrem vorbim despre înnorări persistente. Iar în zonele joase, în special din regiunile intracarpatice, se va semnala ceaţă, local chiar persistentă, însă doar izolat vor fi posibile burniţe sau fulguieli trecătoare. Fără vânt şi cu maxime la amiază de la -4…-2 grade local în Transilvania până la 7…8 grade în dealurile Munteniei şi ale Olteniei.

Sâmbătă, în Capitală vor fi 4…5 grade la amiază, căci se anunţă o zi liniştită de iarnă, cu soare şi fără adiere de vânt. Poate doar puţină ceaţă în zori.

Duminică în vest şi centru rămâne rece, în schimb în restul zonelor vor fi temepraturi uşor mai mari decât ar trebui. Ziua va fi însorită îndeosebi la deal şi munte, căci în zonele joase, mai ales dimineaţa, ceaţa va fi prezentă la nivel local şi, cu totul izolat şi trecător, vor fi posibile şi câteva burniţe sau fulguieli. Vântul însă nu creează probleme şi maximele zilei se vor situa între -4…-2 grade local în Transilvania, unde ceaţa va persista şi 8…9 grade în dealurile Munteniei.

În Bucureşti, duminică va fi o zi obişnuită iarna blândă, cu 5…6 grade în termometre la amiază şi soare peste zi, după ce se risipeşte ceaţa dimineţii.

Luni se menţine un regim al temperaturii aerului potrivit pentru mijlocul lunii decembrie, cu maxime de la minus 4…minus 2 grade în centrul ţării şi 5…6 grade în dealurile sudice şi în deltă. Şi aceasta pentru că doar în zonele joase de relief, mai ales cele din sudul teritioriului, vor fi înnorări, iar dimineaţa şi puţină ceaţă. În rest predomină soarele şi vântul nu dă semne de agitaţie, va fi o zi destul de frumoasă ca aspect. Până la jumătatea săptămânii viitoare e puţin probabil să avem precipitaţii în ţară, în schimb se menţin condiţiile de ceaţă în zonele joase, în timp ce la deal şi munte vremea va fi însorită şi temperaturile mai generoase.