PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Octombrie la 30 de grade, temperaturi de august în mijlocul toamnei

Vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius în multe zone din ţară. De joi în nord şi centru se va semnala instabilitate atmosferică, iar gradele vor scădea în termometre, dar în rest vremea va rămâne frumoasă.

29 sept. 2019, 12:47
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Octombrie la 30 de grade, temperaturi de august în mijlocul toamnei

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va continua să se încălzească și va fi caldă, iar în regiunile estice și sudice pe arii relativ extinse chiar deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa în general între 7 și 17 grade. În vestul, nordul, centrul țării, precum și în zona montană, cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și la începutul nopții, local va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, unde la rafală se vor depăși 70…90 km/h, dar pe suprafețe mai mici și la cote mai reduse și în restul țării, cu precădere în interiorul arcului carpatic și pe litoral, unde vor fi rafale în general între 45 și 60 km/h. Izolat, la începutul și la sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va continua să se încălzească ușor și va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza și seara când la rafală se vor putea atinge viteze în jurul a 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 12 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie, deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2 grade. Izolat, îndeosebi în zonele depresionare, dimineața și noaptea va fi ceață.

La Bucureşti, marţi, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie, deși valorile termice vor scădea față de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul valorii de 10 grade.

Miercuri, în ţară, vremea se va încălzi și va fi mai caldă decât în mod specific datei în toată țara, local deosebit de caldă mai ales în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea în vest, nord-vest și parțial în centru, unde vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, trecător însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, local în regiunile estice și sud-estice și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…22 de grade pe litoral și 31…32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 6 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, miercuri, vemea va fi în continuare frumoasă și va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Joi, în ţară, vremea va fi în general instabilă. În vestul, nordul și centrul țării valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul anterior, cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse. În celelalte regiuni se va menține deosebit de cald, iar cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea când local va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător vor fi însoțite de descărcări electrice și pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă însemnate. Temporar vântul va avea unele intensificări în aproape toate zonele. Temperaturile vor fi cuprinse, în general, între 17 și 28 de grade, maximele și între 6 și 16 grade, minimele.

La Bucureşti, în schimb, joi, vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de averse. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.