Prognoza meteo pentru două săptămâni: Vremea se răceşte de marţi. Ploi, ninsori şi temperaturi de îngheţ în jumătate de ţară

Publicat: Luni, 25 Martie 2019 12:51 // Actualizat: Luni, 25 Martie 2019 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, luni, cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, de marţi vremea se va răci accentuat, astfel că maximele vor scădea ușor sub normalul pentru ultima decadă de martie. La început de aprilie, vremea se va încălzi treptat, 

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii estimarea evoluţiei vremii pentru intervalul 25 MARTIE – 07 APRILIE 2019.

MUNTENIA
În prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie regională a maximelor în jurul a 21 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că maximele vor scădea ușor sub normalul pentru ultima decadă de martie, și se vor situa în jurul a 11 grade. O încălzire treptată și ușoară este prognozată îndeosebi după 31 martie, astfel că media
valorilor maxime va fi în general de 15...17 grade. Media temperaturilor minime va fi de 2...4 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 și 29 martie se va ajunge la minime ușor negative de -2...0 grade. După aceste nopți reci, media regională a valorilor minime va crește ușor, la valori de 2...4 grade.
Temporar se vor semnala precipitații în 26 martie. Ulterior, doar trecător și pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, cel mai probabil după 3 aprilie.


OLTENIA
În prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor în jurul a 21 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că în perioada 26 – 29 martie maximele se vor situa ușor sub normalul termic caracteristic pentru ultima decadă de martie, respectiv, o medie regionala de 11...12 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele
variații, tendința generală va fi de încălzire ușoară, astfel că media valorilor maxime va ajunge la 14...16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 2...4 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 și 29 martie se va ajunge la minime ușor negative de -2...0 grade. După aceste nopți reci, media valorilor minime va crește ușor, la valori de 3...4 grade.
Temporar se vor semnala precipitații în 26 martie. Ulterior, doar trecător și pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată după 3 aprilie.

TRANSILVANIA

Temperatura va marca o scădere accentuată, astfel că în intervalul 26...29 martie valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 7...9 grade și minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopți la -5...-3 grade. După acest interval se va încălzi ușor, de la o medie a valorilor maxime de 9...10 grade, până spre 14 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menține ușor negativă până
spre 3 aprilie, apoi va crește ușor până la valori în jur de 2 grade.
Precipitațiile vor fi slabe cantitativ în aceste două săptămâni, probabilitatea de apariție fiind mai ridicată în primele zile ale intervalului și după 3 aprilie.


MARAMUREŞ
Temperatura va marca o scădere accentuată, astfel că în intervalul 26...29 martie valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a valorilor maxime de 7...9 grade și minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopți la valori de -4...-2 grade. După acest interval se va încălzi ușor, de la o medie a valorilor maxime de 10...12 grade, până spre 15...16 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menține în
jur de 0 grade până spre 3 aprilie, apoi va crește ușor până la valori de 3...5 grade.
Vor fi precipitații slabe în primele zile ale intervalului, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi din nou în creștere după 3 aprilie.


MOLDOVA
Vremea se va răci, devenind rece în perioada 26 – 29 martie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6...8 grade. După aceast interval vor mai fi alternațe termice, dar tendința generală a temperaturilor maxime va fi de creștere, până spre valori în jur de 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2...3 aprilie,
media regională a valorilor minime va fi de 0 grade, apoi va crește ușor, la valori de 3...4 grade.
În prima săptămână de prognoză sunt prognozate precipitații slabe și pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariție a acestora va crește după 3 aprilie.


DOBROGEA
Intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci, iar până aproape de sfârșitul lunii martie vor fi maxime termice ușor sub normalul perioadei, în medie de 8...11 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variații, este prognozată o încălzire ușoară, astfel că pentru a doua săptâmână sunt estimate maxime, în medie, de 12...14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4...6 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de 0 grade. După această noapte rece, media regională a valorilor minime va crește ușor la valori de 4...6 grade.
Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în 26 martie și din nou în 29 și 30 martie. În a doua săptămână condițiile pentru precipitații vor fi reduse.

BANAT
Intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci accentuat, iar în perioada 26 – 29 martie vor fi maxime termice, în medie regională, de 10...12 grade și minime în jur de 0 grade, chiar mai coborâte în 28 martie, când se va ajunge la valori de -2 grade. După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, de la o medie regională a valorilor maxime de 12...14 grade, până la 16...17 grade. Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime
de temperatură, aceastea urmând să ajungă la 4...5 grade.
Regimul pluviometric se va menține în general deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului și cu o probabilitate în creștere după 3 aprilie.


CRIŞANA
Media valorilor maxime va scădea de la 17 grade în prima zi a intervalului, până la 8 grade în 27 martie, iar ulterior va crește la 14 grade la finalul lunii martie. Pentru a doua săptămână, cu mici variații, se vor atinge maxime, în general, de 15...16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ,
iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2 - 3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0...1 grad, apoi va crește ușor, la valori de 3...4 grade.
Se vor semnala ploi slabe la începutul perioadei, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi din nou în creștere după 3 aprilie.

LA MUNTE
Vremea va deveni rece în perioada 26 – 29 martie, în medie cu valori maxime de numai -2...0 grade și minime de -7...-4 grade, chiar mai scăzute în 28 martie când la nivelul întregului spațiu montan se va înregistra o medie a acestora de -10 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi în creștere ușoară, respectiv medii ale valorilor maxime ce vor atinge 3...4 grade. O evoluție asemănătoare se va înregistra și pentru valorile minime de temperatură, astfel că, de la o medie de -6...-4 grade, până la finalul intervalului se va ajunge la -2...0 grade.
Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în 25 și 26 martie și trecător în perioada 28 – 30 martie. În a doua săptămână, precipitațiile își vor face apariția, cel mai probabil, după 3 aprilie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM prognoza meteo prognoza meteo ANM
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H