PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Vremea se încălzeşte din nou. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 16 grade

Publicat: Luni, 10 Februarie 2020 13:04 // Actualizat: Luni, 10 Februarie 2020 13:59 // Sursa: romaniatv.net

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în perioada 10 - 23 februarie. Potrivit meteorologilor, în prima săptămână temperatura va avea valori maxime de până la 10 grade. De asemenea, în această săptămână sunt posibile precipitaţii în perioada 10 – 12 februarie. În a doua săptămână, vremea se încălzeşte, fiind anunţate maxime de până la 14 grade Clesius. 

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 10 – 23 FEBRUARIE 2020

MUNTENIA

În prima jumătate a intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8...9 grade, iar pentru săptămâna 17-23 februarie, în general de 12...13 grade. Și în această regiune, în ziua de 18 februarie se pot atinge maxime în jur de 16 grade, caracterizând o vreme mult mai caldă față de normalul perioadei. Media minimelor va fi de 2 grade în prima zi, apoi se vor înregistra variații de la o noapte la alta, în general, între -3 și 1 grad. După 18 februarie vor fi minime termice predominant pozitive.
Trecător se vor semnala precipitații slabe cantitativ în perioada 10 – 12 februarie, dar și în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.


OLTENIA

În prima jumătatea a intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8...10 grade, în 17 și 18 februarie este estimată o încălzire până spre 16 grade, apoi se va reveni la valori de 11...12 grade. Media minimelor va fi de 2...3 grade în prima zi, iar ulterior se vor înregistra variații de la o noapte la alta, în general de la -3 la +1 grad. Doar în 18 și 19 februarie vor fi minime mai ridicate, ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade.
Temporar se vor semnala precipitații în perioada 10 – 12 februarie, dar cu o probabilitate ridicată și în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Valorile maxime de temperatură pentru prima săptămână vor fi, în general, de 6...8 grade, iar pentru a doua săptămână de 9...10 grade, cu excepția zilelor de 17 și 18 februarie când sunt prognozate 12...14 grade. Media minimelor va fi de 2 grade în prima zi, apoi cu mici variații de la o noapte la alta, vor fi valori cuprinse între -3 și 0 grade. După 18 februarie, în medie, vor fi minime ușor pozitive, dar nu mai ridicate de 2...3 grade. 

Trecător vor fi precipitații slabe cantitativ în perioada 10 – 14 februarie. Ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă.


DOBROGEA

În prima săptămână vor fi maxime, în medie, de 6...8 grade, iar în doua săptămână în jur de 10 grade. Valori termice mai ridicate, până în jur de 14 grade, se pot înregistra în 18 februarie. Media minimelor va oscila între 0 și 4 grade în prima jumătate a intervalului și se va menține la valori de 3...5 grade între 18 și 23 februarie. Aceste valori termice vor caracteriza o vreme mai caldă față de normal în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales după data
de 18 februarie.
Trecător vor fi precipitații slabe cantitativ în perioada 10 – 14 februarie. Ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă.

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză, cu excepția zilei de luni (când se vor înregistra maxime în jur de 10 grade), vor fi valori care se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade. Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate față de mediile multianuale, ce pot atinge în medie 10...12 grade, apoi până la finalul intervalului se vor
înregistra în jur de 8 grade. Media minimelor va fi de 1 grad în prima zi, apoi cu mici variații vor fi valori cuprinse între -6 și -2 grade. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice
de -2...0 grade.
Temporar se vor semnala precipitații în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. După data de 18 februarie probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou.


MARAMUREŞ

În prima săptămână de prognoză, în medie se vor înregistra maxime de 5...6 grade, ușor mai ridicate în prima zi, spre 7...8 grade. Și în această regiune, în zilele de 17 și 18 februarie se pot atinge maxime ridicate pentru această perioadă, în jurul a 10 grade, însă după acest interval se va produce o scădere ușoară la o medie a acestora de 7...8 grade.
Media minimelor va fi de 1...2 grade în prima zi, apoi, cu mici variații de la o noapte la alta, vor fi valori cuprinse între -4 și -1 grad. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice în jurul valorii de zero grade.
Temporar se vor semnala precipitații în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ la începutul intervalului. După data de 17 februarie probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou.

BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în jur de 12 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, media va scădea ușor spre 8...10 grade. Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate față de mediile multianuale, ce pot atinge, în medie regională, 14...16 grade, apoi acestea vor scădea la 10...12 grade. Media valorilor minime va prezenta mici variații, astfel că de la 3...4 grade în prima zi, se va ajunge la zero grade în perioada 12-17 februarie, posibil spre -2 grade în 16 februarie. În a doua săptămână media minimelor se va menține pozitivă, cu cele mai ridicate valori în 18 și 19 februarie, când vor fi 3...4 grade.
Temporar se vor semnala precipitații posibil însemnate cantitativ în perioada 10 – 12 februarie, dar și în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

CRIŞANA

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în jur de 11 grade, însă până spre finalul primei săptămâni, media va fi în general de 7...8 grade. Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate față de mediile multianuale, ce pot atinge, în medie 12...14 grade, apoi se vor înregistra în jur de 10 grade. Media valorilor minime va prezenta mici variații, astfel de la 2 grade în prima zi, se va ajunge la -2...0 grade în perioada 12-17 februarie. După acest interval vor fi două nopți mai calde, cu minime în medie de 2...4 grade, apoi se va reveni la valori în jur de zero grade.
Temporar se vor semnala precipitații în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

LA MUNTE
Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie regională de 2...3 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, se vor înregista maxime în general negative ce se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime ce pot atinge în medie 4...6 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul valorii de zero grade.
Temperaturile minime se vor menține predominant negative pe tot parcursul intervalului, cu cele mai scăzute valori între 12 și 16 februarie, când media va fi de -8...-6 grade, dar și cu valori mai ridicate spre zero grade, în ziua de 18 februarie.
Temporar se vor semnala precipitații pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în perioada 10 – 12 februarie, dar și în ziua de 14 februarie. În 15 și 16 februarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească din nou după data de 17 februarie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo ANM prognoza meteo februarie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8359
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H