Prognoza meteo pentru intervalul 15 august – 12 septembrie. Cum va fi vremea la începutul toamnei

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au dat publicităţii estimările pentru intervalul 15 august - 12 septembrie 2022.

12 aug. 2022, 09:39
Prognoza meteo pentru intervalul 15 august – 12 septembrie. Cum va fi vremea la începutul toamnei

În săptămâna 15 – 22 august 2022 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sudvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

În săptămâna 22 – 29 august 2022 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele
normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, potrivit ANM.

Citeşte şi: Plajă măturată de valuri învolburate în Eforie. Mai multe şezlonguri au fost distruse VIDEO

În săptămâna 29 august – 5 septembrie 2022 temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Citeşte şi: Rupere de nori în Cluj-Napoca. Prăpăd în mai multe cartiere, străzile au fost inundate

În săptămâna 05 – 12 septembrie 2022 mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în
general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.