Rupere de nori în Cluj-Napoca. Prăpăd în mai multe cartiere, străzile au fost inundate

O ploaie puternică a măturat marți seară, centrul orașului Cluj-Napoca. Mai multe cartiere au fost inundate, iar rețeaua de canalizare a cedat în mai multe zone din oraş.

10 aug. 2022, 14:16
Rupere de nori în Cluj-Napoca. Prăpăd în mai multe cartiere, străzile au fost inundate

Furtuna extem de violentă a inundat mai multe străzi din centrul oraşului, iar canalizările nu au făcut faţă cantităților mari de apă.

Șoferii care se deplasau pe o arteră principală din cartierul Zorilor au fost nevoiţi să încetinească şi chiar să oprească maşinile până la oprirea ploii.

Citește și Avertizare meteo cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii

Un şofer a făcut haz de necaz şi a spus că Someșul este acum navigabil.

„În orașul nostru de cinci stele, apa-i până la genunchi pe o arteră principală, după o ploaie de câteva minute. Natura e de vină că ne ia pe nepregătite, nicidecum canalizarea de proastă calitate, nu?”, a spus acesta pentru stiridecluj.ro.

Totodată, Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, a fost din nou inundat, asta deşi muncitorii Primăriei Cluj-Napoca au lucrat săptămânile trecute, însă nu şi la sistemul de scurgere a apelor pluviale.

Un alt șofer a rămas cu maşina în drum, la intersecția Observatorului și Calea Turzii, după ce apa a ajuns la motor.

Apa depășea în intersecție un metru, așa că ceilalți șoferi nu au avut curaj să se încumete.

Mai mult, parcarea celui mai mare centru comercial din Cluj-Napoca a fost și ea inundată, din cauză că zona nu are deloc canalizare.

Citește și Plajă măturată de valuri învolburate în Eforie. Mai multe şezlonguri au fost distruse