Prognoza meteo pentru iunie. Vreme mai rece decât normalul perioadei şi ploi, în special în prima jumătate a lunii

Meteorologii anunţă valori termice ușor sub cele specifice în luna iunie. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane, în prima jumătate a lunii iunie, apoi regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

28 mai 2021, 09:59
Prognoza meteo pentru iunie. Vreme mai rece decât normalul perioadei şi ploi, în special în prima jumătate a lunii

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru iunie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nordvestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citeşte şi: Avertizare meteo. COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ploi şi vijelii în jumătate de ţară

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni pe fiecare regiune

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Prognoza meteo în weekendul 29 – 30 mai

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va încălzi ușor în regiunile sudice, unde valorile termice se vor apropia de mediile multianuale, dar se va menține răcoroasă în restul țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, nord-vest și centru, iar pe arii mai restrânse în sud-estul țării. Pe alocuri vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Ziua cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, trecător însoțite de descărcări electrice, în zonele montane, local în nord-vestul și centrul țării, pe arii mai restrânse în sud și izolat în rest. Seara și noaptea aria nebulozității și a ploilor se va extinde în regiunile sud-vestice și în extremitatea de sud a teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va avea temporar înnorări și, cu precădere în prima parte a intervalului, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.