PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea se va menţine caldă

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

RomaniaTV.net
30 dec. 2017, 14:13
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea se va menţine caldă

DUMINICA

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, astfel maximele se vor situa între 1 grade în Maramureş și 9..10 grade în Dealurile Olteniei, iar minimele între -4 grade în depresiuni și 4 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării. Vor fi precipitații slabe, cu precădere ziua, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană, mixte în Maramureș, precum și în nordul și în estul Transilvaniei și mai ales ploi în Crișana și pe arii restrânse în restul Transilvaniei, în Banat și în Moldova. În nord-vestul și centrul teritoriului vor fi condiții de formare a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, trecător, în Crișana și pe litoral. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe spații mici va fi ceață.

BUCUREŞTI

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât în mod normal la această dată, astfel că maxima va fi de 6…7 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de -1 grad. Cerul va fi variabil, iar la începutul și spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

LUNI

Vremea se va încălzi față de intervalul anterior, iar valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice începutului de an. Temperaturile maxime se vor situa între 6 gr in estul Transilvaniei și 14 grade dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime între -3 și 6 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul și nord-vestul teritoriului. Seara și noaptea nebulozitatea se va extinde treptat și va ploua pe arii restrânse în vest și sud-vest, în timp ce în zonele montane înalte aferente vor fi și ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și pe litoral. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe spații mici, va fi ceață.

BUCUREŞTI

Vremea se va încălzi, iar valorile termice vor fi mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice începutului de an. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Ziua, cerul va fi mai mult senin, iar noaptea se va înnora treptat. La începutul și la sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab.

MARŢI

Deși valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru început de ianuarie. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat majoritatea regiunilor. Va ploua, în zonele deluroase va fi și lapoviță, iar la munte vor fi precipitații mixte ziua și mai ales ninsori în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade.

BUCUREŞTI

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult noros, iar seara și la începutul nopții trecător vor fi condiții să ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai coborâtă decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

MIERCURI

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros și mai ales la începutul zilei pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe în centru, nord și la munte. Noaptea nebulozitatea se va accentua în vest, nord-vest și parțial în centru, unde vor fi precipitații mixte, iar în zona montană va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar temporar și în sud-vestul și nord-vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

DE JOI PANA SAMBATA

Regimul termic se va situa, în general, peste normele perioadei. În prima zi, trecător vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, apoi aria acestora se va restrânge treptat.