PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Vreme caldă de vară, apoi de la jumătatea lunii se răceşte şi apar ploile

Publicat: Luni, 09 Septembrie 2019 13:13 // Actualizat: Luni, 09 Septembrie 2019 15:26 // Sursa: romaniatv.net

Vremea va continua să fie călduroasă în cea mai mare parte a ţării în această săptămână, cu temperaturi maxime de până la 28 de grade Celsius, urmând ca de săptămâna viitoare să intre într-un proces de răcire, dar apropiat de normalul perioadei, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 9-22 septembrie 2019.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat estimarea evolutiei vremii în intervalul 9 - 22 septembrie. În prima săptămână, vremea va fi caldă, cu maxime de până la 29 de grade. La jumătatea lunii septembrie vremea se răceşte şi sunt aşteptate ploi.

MUNTENIA

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 29 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și
treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25...26 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 14 grade până pe 15 septembrie.
În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. 

Probabilitatea pentru apariția ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 16-17 septembrie.


OLTENIA
În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 28 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat
până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25...26 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 15 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 15- 17 septembrie.

MOLDOVA

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat
până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie regională de 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade.
Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14- 18 septembrie.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în primele șase zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, după care în intervalul 15-17 septembrie se va răcori, astfel că media va scădea spre 19 grade. Ulterior, până pe 22 septembrie, valorile termice diurne vor crește ușor și
treptat, în medie, spre 23 de grade. Media minimelor termice se va situa în prima săptămână în jurul valorii de 17 grade, iar apoi va fi cuprinsă, în general, între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 17 și 18 septembrie, când ea va fi mai scăzută, în jurul a 10...11 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

BANAT 
În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 28 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat
până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 24...25 de grade. Media minimelor termice va scădea în prima zi de la 17 grade până în jurul a 14 grade, valoare ce se va menține până pe 14 septembrie. Apoi se va produce o nouă scădere, în 16 și 17 septembrie spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată până la finalul intervalului de prognoză, spre 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 9-10 și 14-17 septembrie.


CRIŞANA
Vreme va fi caldă în prima săptămână, astfel că temperaturile maxime vor crește ușor, de la o medie în jur de 26 de grade, în primele două zile, spre 28 de grade în data de 11 septembrie, urmând ca până în 14 septembrie să oscileze în jurul a 27 de grade. În 15 și 16
septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va fi în scădere, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, când se va ajunge la o medie în jur de 24 de grade. Media minimelor termice va scădea în primele două zile de la 16 grade până în jurul a 13 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul săptămânii. Se va produce o nouă scădere, în 15 și 16 septembrie, spre 7 grade, ulterior această medie urmând să crească treptat, până la finalul intervalului, spre 10 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 9-10, 12-13 și 14-17 septembrie.


TRANSILVANIA
În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat
până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie în jurul a 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 11 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 5 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 7 grade.
Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14 - 17 septembrie.


MARAMUREŞ

Prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic mai cald decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor oscilând ușor în jurul a 27 de grade. În cea de a doua săptămână, după o răcire în intervalul 15-17 septembrie se vor înregistra temperaturi
maxime, în medie la nivelul regiunii, de 22...23 de grade, valori apropiate de cele normale. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade până pe 15 septembrie. Apoi, după o scădere, spre 6 grade în 16 și 17 septembrie, această medie va oscila ușor în jurul a 8 grade până la finalul intervalului celor două săptămâni.

Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 9-10 și 14-17 septembrie.


LA MUNTE

Regimul termic va marca o scădere în intervalul 15-17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creștere treptata a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1...2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca pînă pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, local însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H