Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce urmează după valul de ger

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

09 ian. 2024, 09:35
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce urmează după valul de ger

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie anunță că după valul de frig din aceste zile, vremea va reveni la normal. Până în prima săptămână din februarie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, anunță meteorologii.

Citeşte şi: Meteorologii anunţă vreme extremă în România. Zonele din ţară în care temperaturile ajung la la -20°C

În săptămâna 8-15 ianuarie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în estul țării, dar și deficitar în regiunile intracarpatice și local în cele sud-estice. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 15-22 ianuarie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile nord-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

În săptămâna 22-29 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în regiunile nord-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor excedentare local, precizează meteorologii.

ANM-Prognoza-4-saptamani-240109073005