PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. În următoarele zile temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii octombrie. Miercuri, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, dar spre sfârșitul nopții și în cele sud-vestice, unde pe spații mici va ploua slab, iar pe crestele montane aferente vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 13:41
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În regiunile nordice, nord-vestice și parțial în cele centrale vor mai fi înnorări și local va ploua în general slab cantitativ, iar pe crestele montane aferente, trecător, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali, vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși 90…100 km/h, iar în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În restul teritoriului, cerul va deveni variabil și vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile minime, în scădere semnificativă față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între 2 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va slăbi treptat în intensitate și va deveni moderat (viteze la rafală de până 35…40 km/h). Temperatura minimă, în scădere semnificativă față de noaptea anterioară, va fi de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în Maramureş și în estul Transilvaniei şi 19…20 de grade în estul Munteniei și în Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai scăzute spre -1…0 grade, în depresiunile Carpaților Orientali unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, dar spre sfârșitul nopții și în cele sud-vestice, unde pe spații mici va ploua slab, iar pe crestele montane aferente vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi ziua, în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali, cu viteze ce vor depăși 90…100 km/h, precum și în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat. Noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare în est,

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, dar din orele serii și pe parcursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de vest a teritoriului. Va ploua în general moderat cantitativ (izolat peste 15…20 l/mp) în Banat, Crișana și Maramureș și pe spații mici și slab în vestul Olteniei și al Transivaniei. Vântul va avea unele intensificări la munte, în special pe creste, dar izolat şi cu viteze mai mici şi în Banat și în nord-estul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor situa în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud și est va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi frumoasă și se va încălzi ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. În vestul şi în nordul ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în rest vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii octombrie; maximele vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, uşor mai ridicate în Muntenia şi în Dobrogea, iar minimele în general între 7 și 16 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord-vest şi va ploua pe arii extinse în Maramureş, Transilvania şi în zonele montane şi submontane şi local în Crişana, Oltenia şi nordul Moldovei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi locale seara şi noaptea. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi, cu probabilitatea mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat,cu ușoare intensificări ziua în zona montană înaltă. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiții de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Dimineața şi noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice, în scădere în toată ţara, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată în vest, în nord şi în centru şi se vor situa în jurul celor normale în rest.Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade. În regiunile nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte vor fi înnorări şi pe arii extinse va ploua. În zona montană, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri, ziua mai ales în sud-est, unde vor fi posibile şi descărcări electrice, apoi şi în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în scădere uşoară, astfel că maxima va fi de 20…21 de grade, iar minima de 8…9 grade. Cerul va avea înnorări în special în prima parte a zilei când temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE DUMINICA PANA MIERCURI

ÎN ȚARĂ: Valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, în special în vest, centru şi nord. Local şi temporar va ploua în majoritatea zonelor, iar la munte, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii mixte.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor continua să scadă uşor. Trecător va ploua slab.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până pe 25 octombrie